Η ζωή με το νεογέννητο: 5 μύθοι που τελικά δεν ισχύουν

Μόλις έγινες μαμά για πρώτη φορά, γύρισες στο σπίτι και πλέον η αγκαλιά σου είναι γεμάτη από το νεογέννητο σου και την αγάπη που μοιράζεστε με έναν μοναδικό τρόπο. Και μπράβο σου. Το μωράκι σου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχεις στον κόσμο αυτό και πλέον είσαι βέβαιη ότι η καθημερινότητα σου αλλάζει. Ναι, από σήμερα ξεκινάει μία νέα ζωή. Αυτή με το νεογέννητο σου. Σίγουρα, θα έχεις ακούσει πολλά. Τελικά, τι από όλα αυτά ισχύει και τι είναι μύθος; Ας εστιάσουμε στο δεύτερο!

“Θα χρειαστείς πάρα πολλά αξεσουάρ για το μωρό σου”
Ακόμα και αν δεν είσαι υπερκαταναλωτική, η πρώτη συμβουλή που θα ακούσεις από τη μαμά σου είναι ότι το νεογέννητο χρειάζεται πολλά αντικείμενα. Ναι, η πιπίλα και το μπιμπερό δεν αρκούν. Μύθος. Όπως θα διαπιστώσεις και στην πράξη, αυτά που πραγματικά θα χρειαστεί το νεογέννητο σου είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα αγοράσεις. Για αυτό, βάλε ένα μέτρο και… σώσε την τσέπη σου!

“Δεν θα έχεις χρόνο με τον σύντροφο σου”
Λένε ότι μετά τη γέννηση του μωρού, η σχέση παγώνει. Λάθος! Σαφώς και τον πρώτο καιρό το μυαλό σου και η ενέργειά σου θα είναι αφιερωμένη στο μωρό σου! Το ίδιο θα συμβεί και στο σύντροφό σου άλλωστε. Αλλά σύντομα θα δεις πως το πρόγραμμα του μικρού σου θα φτιάξει, θα… μονιμοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο και τότε θα μπορείς να απολαύσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο με το σύντροφό σου.

“Δεν θα έχεις χρόνο για τις φίλες σου”
Άλλος ένα μύθος που θέλει τις νέες μητέρες να είναι κλεισμένες στο σπίτι με το μωρό τους και να μην έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Φυσικά και θα μπορέσεις να κρατήσεις επαφή με τους φίλους και τους δικούς σου ανθρώπους. Πίστεψε με! Το τηλέφωνο θα πάρει φωτιά και οι στιχομυθίες σας θα γράψουν ιστορία. 

“Δεν θα προλαβαίνεις να κοιμηθείς”
Υποτίθεται πως οι νέες μαμάδες δεν κοιμούνται ποτέ. Μπορεί να είναι δύσκολος ο ύπνος με το μωρό στο σπίτι, αλλά ακόμη και τα μωρά κάποια στιγμή κοιμούνται. Και όπως θα έχεις καταλάβει, η νούμερο ένα συμβουλή που φτάνει στα αυτιά σου είναι να κοιμάσαι, όταν κοιμάται και εκείνο. Καθόλου τυχαία συμβουλή! Αν την ακολουθήσεις θα καταφέρεις έστω και με μικρούς υπνάκους μέσα στην ημέρα να αναπληρώσεις τη χαμένη ενέργεια.

Read More

And More