Μωρά του Μαΐου: Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όσων έχουν γεννηθεί το μήνα αυτό;

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, και αυτό είναι που το κάνει τόσο αξιαγάπητο. Με βάση, όμως, το μήνα γέννησης τους, οι μικροί μας φίλοι αποκτούν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι, λοιπόν, αυτά;

– Αισθάνονται πολύ τυχερά. Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πριν μερικούς μήνες, ανάμεσα σε 400.000 άτομα, όσοι είχαν γεννηθεί τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης και τον πρώτο καλοκαιρινό, αισθάνονται ότι η τύχη είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό. Αυτό, σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο που διεξήγαγε την έρευνα, μάλλον οφείλεται στη σχέση που αναπτύσσουν οι γονείς με τα νεογέννητα τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Γιατί, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, τον Μάιο οι γονείς υποδέχονται τα μικρά τους με υπέρμετρη αισιοδοξία και χαμόγελο.

– Τους αρέσουν οι ξένες γλώσσες. Και τις μαθαίνουν αρκετά εύκολα. Για αυτό, μήπως να αρχίσετε να μιλάτε και λίγα αγγλικά στο σπίτι. Πρόσεξε, όμως, μήπως, αντί για μαμά, πει «mum».

– Είναι πολύ πιθανόν να γίνουν ψηλά παιδιά. Με… φόρα από το Πανεπιστήμιο του Campridge, έρχεται η διαπίστωση πως τα μωρά του τελευταίου μήνα της Άνοιξης, εξελίσσονται σε πιο ψηλούς ανθρώπους, σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται τους πιο ψυχρούς μήνες. Επίσης, είναι πιο πιθανό να έχουν και μεγαλύτερο ύψος γέννησης και να είναι πιο υγιή μωρά!

– Η αισιοδοξία κυλά στο αίμα τους. Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια, τα μικρά του μήνα αυτού έχουν έμφυτο το αίσθημα της αισιοδοξίας, χαρακτηριστικό, το οποίο υπάρχει σε μεγαλύτερες δόσεις σε κάθε μωρό, όσο ο μήνας προχωρά και το καλοκαιράκι μας “κλείνει” περισσότερο το μάτι.

– Το αγαπημένο τους χρώμα είναι το πορτοκαλί. Όπως το λουλούδι που συναντάς όλο και συχνότερα το μήνα αυτό. Χρώμα που υποδηλώνει την αισιοδοξία, την ηρεμία, αλλά και την αποφασιστικότητα, σε στιγμές που οι δεύτερες σκέψεις δεν έχουν θέση.

– Τους αρέσουν οι λουλουδάτες μυρωδιές. Πρόσεξε! Δεν τις συναντάς μόνο στα λουλούδια. Σκέψου ότι τα περισσότερα απορρυπαντικά εμπνέονται από μυρωδιές ανθισμένων λουλουδιών. Και ένα μοσχοβιλιστό ρούχο δεν “περνά” ποτέ απαρατήρητο.

– Είναι λιγότερο επιρρεπή στις αλλεργίες. Τελευταίο (αλλά καθόλου) ασήμαντο εύρημα μίας έρευνας για τα πρωτομαγιάτικα μωρά είναι ότι οι πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα αλλεργίας είναι αρκετά μικρότερες σε σύγκριση με τους φίλους του χειμώνα. Τυχερά, ακόμα, και σε αυτό.

Καλό Μήνα να έχουμε!

Read More

And More