Παιδιά του Σεπτεμβρίου: Τα κοινά τους χαρακτηριστικά που θα σε εντυπωσιάσουν!

Σεπτέμβριος. Ο μήνας που είναι συνυφασμένος με την αλλαγή και τα νέα ξεκινήματα περισσότερο από κάθε άλλον. Ο μήνας που το παιδί σου ετοιμάζεται να επιστρέψει στα σχολικά θρανία, να συναντηθεί με τους φίλους του και να σχολιάσουν πώς πέρασαν στις διακοπές. Α, και να γνωρίσει νέα παιδιά, μεγαλώνοντας την παρέα του. Ο μήνας που το μικρό σου έχει γενέθλια ή αν είσαι (very) soon to be μαμά, τότε πρόκειται για εκείνον που σε λίγες ημέρες θα φέρεις το μωρό σου στον κόσμο αυτό. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα έχει κοινά με όσα παιδιά σβήνουν κεράκια στην τούρτα μέσα στις τριάντα αυτές ημέρες;

 

 

Αγαπούν την οργάνωση. Αντίθετα, η ακαταστασία τους αποσυντονίζει. Θετικό. Πολύ. Ειδικά, αν σκεφτείς ότι πλέον δεν θα χρειάζεται να μαζεύεις εσύ τα παιχνίδια του από το πάτωμα κάθε μέρα, αφού, μόλις του δείξεις τον τρόπο, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα το κάνει μόνο του. Και με ευχαρίστηση. Άσε που θα προσαρμοστεί ευκολότερα και στη μετάβαση από τις ανέμελες στιγμές των διακοπών στο πρόγραμμα και τις ασκήσεις του σχολείου. Εκπληκτικό;

 

Είναι ευγενικά. Αγαπούν τους καλούς τρόπους και οι φίλοι τους για τον ίδιο λόγο. Μπορεί στην αρχή να είναι λίγο πιο “κλειστοί” σαν χαρακτήρες, όμως, χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για να μεταμορφωθούν στην ψυχή της παρέας. Προτιμούν να μιλούν με ευγένεια στους υπόλοιπους και να αποφεύγουν τον λίγο πιο επιθετικό τρόπο έκφρασης.

 

Κάνουν τα κουμάντα τους. Πέρα από τους καλούς τρόπους, αγαπούν και την αποταμίευση. Την βλέπουν σαν παιχνίδι που νικητής θα είναι αυτός με τον πιο γεμάτο – αλλά και παιχνιδιάρικο – κουμπαρά. Κάνουν οικονομία με μέτρο – αρετή πολύ σημαντική και για την μετέπειτα ζωή τους.

 

Έχουν απαιτήσεις από τον εαυτό τους. Γνωρίζουν ότι μπορούν να επιτύχουν πολλά, λόγω της οργανωτικότητας τους. Η σκέψη τους βασίζεται περισσότερο στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα. Είναι τετράγωνη, δηλαδή. Για αυτό, θα μελετήσουν τα μαθήματα τους, θα μάθουν να γράφουν ωραίες εκθέσεις και να λύνουν σωστά εξισώσεις, λόγω του προγράμματος που θέτουν στον εαυτό τους.

 

 

Μην εκπλαγείς αν το αγαπημένο του χρώμα είναι το πράσινο. Συμβολίζει την επανεκκίνηση, την αρμονία και τη φύση, που προσέχουν και φροντίζουν με κάθε ευκαιρία.

 

Θέλουν το σπορ τους. Ειδικά, αν είναι ομαδικό. Θέλουν να κινούνται, να τρέχουν και να κοινωνικοποιούνται. Οπότε, φέτος, μην παραλείψεις να κάνεις μία απογευματινή βόλτα με το μικρό σου, προκειμένου να γυρνάει στο σπίτι με ένα χαμόγελο από τα χείλη μέχρι τα αυτιά του.

 

Είναι πιθανόν να ακολουθήσουν στο μέλλον πρακτικά επαγγέλματα, όπως αυτό της ιατρικής. Η πειθαρχία τους οδηγεί στην επιτυχία. Για αυτό, μην σου κάνει εντύπωση αν το μικρό που τώρα τρέχει μέσα στο σπίτι, όταν τα χρόνια περάσουν, γίνει πετυχημένος δικηγόρος, γιατρός ή ακόμα και επιστήμονας.

 

Έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες. Αγγλικά; Piece Of Cake. Μην εκπλαγείς, λοιπόν, αν το παιδί σου θέλει να ξεκινήσει δεύτερη γλώσσα, πριν και φθάσει τρίτη Δημοτικού.

Read More