Παιδικό Θέατρο: 10 παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους που μόλις άνοιξαν αυλαία

Το θέατρο ανοίγει ξανά. Ο χώρος που μικροί και μεγάλοι στερήθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια επιστρέφει στην καθημερινότητα μας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Και εμείς το γιορτάζουμε! Πώς; Παρουσιάζοντας σου τις παιδικές παραστάσεις που είτε μόλις ξεκίνησαν, είτε ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις τις αγαπημένες σου.

«Μια γιορτή στου Νουριάν»
Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει με τη νέα εκδοχή της θρυλικής της παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν» στο Σύγχρονο Θέατρο. Η ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση του Volker Ludwig, απευθύνεται σε ανθρώπους από 5 ετών. Το έργο προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.
Πού; Σύγχρονο Θέατρο
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 11:00 και 15:00 

«Οι Άθλοι του Ηρακλή» της Κάρμεν Ρουγγέρη
Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Christmas Theater για να μας παρουσιάσουν την παράσταση “Οι Άθλοι του Ηρακλή”. Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή με μια νέα σκηνοθετική ματιά αλλά και με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές, αξιοποιούν τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του Christmas Theater και παρουσιάζουν τη ζωή και τους άθλους του Ηρακλή σε μια σπουδαία παραγωγή για όλη την οικογένεια. Μία εκπληκτική αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες μας σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη!
Πού; Christmas Theater
Πότε; Κάθε Σάββατο στις 15:00 και στις 19:30 & Κάθε Κυριακή στις 12:00 και στις 17:00

«Η Βασίλισσα των Πάντων»
Νέα και πολλά υποσχόμενη άφιξη στην παιδική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο αποτελεί η μαγική και πολύχρωμη βρεφική θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα των πάντων», την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Λάμπρος Φισφής. Το έργο απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών, παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών μέρη μαγικά με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια.
Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 12:30 και στις 15:00

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» της Κάρμεν Ρουγγέρη
Το αριστούργημα, της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που χρόνια τώρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους, γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σκηνοθεσία της Χριστίνας Κουλουμπή και της Κάρμεν Ρουγγέρη. Τα κοστούμια, τα σκηνικά, οι προβολές, οι χορογραφίες είναι όλα, όπως πάντα, προσεγμένα στη λεπτομέρεια. Την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια, σε στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, εμπνεύστηκε και συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής.
Πού; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 14:00

«Μπες Στα Παπούτσια Μου»
Η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ, μετά την πολύχρονη εμπειρία της και γνωρίζοντας την ευεργετική επίδραση του θεάτρου, δημιούργησε ένα βιωματικό εργαστήριο για παιδιά που με την ενεργή συμμετοχή τους και μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου» εξωτερικεύουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα ερευνούν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, κατανοώντας έννοιες όπως η διαφορετικότητα κι ο σχολικός εκφοβισμός.
Πού; Θέατρο Σταθμός
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 12:00

«Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη
H Παιδική Σκηνή της Μαριάννας Τόλη, υποδέχεται για τη θεατρική περίοδο 2021-2022 το αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων, «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της Αλκής Ζέη. Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο για τέταρτη φορά, μετά το ανέβασμα του σε κρατικές σκηνές Ελλάδας και Κύπρου. Το θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου – Μαριάννα Τόλη, επιλέγει ένα έργο σταθμό αναφοράς στην παιδική λογοτεχνία, που θα μας ταξιδέψει σε ένα μεγάλο περίπατο γεμάτο συναισθήματα και γνώσεις. Και η υπόθεση γνωστή!
Πού; Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00

«Πάει Έρχεται»
Ένα ζευγάρι ζει μαζί στο ίδιο σπίτι και μοιράζεται στιγμές αγάπης, αγωνίας και ξεγνοιασιάς. Τί συμβαίνει όμως κάθε φορά που ο ένας από τους δύο φεύγει; Ο αποχωρισμός από καθετί αγαπημένο, είτε στην παιδική, είτε στην ενήλικη ζωή είναι πάντα δύσκολος. Από βρέφη ακόμα, χρειάζεται να μάθουμε ότι κάθε φορά που η μητέρα, ή ένας άνθρωπος που μας φροντίζει, δε βρίσκεται στο οπτικό μας πεδίο, δεν εξαφανίζεται για πάντα.
Πού; Studio Μαυρομιχάλη
Πότε; Κάθε Σάββατο στις 17:30 

«Ο Εχθρός Της Τάξης»
Σε μια σχολική αίθουσα οι μαθητές περιμένουν κάποιον καθηγητή. Νέα παιδιά καταστρέφουν οτιδήποτε γι’ αυτούς εκπροσωπεί το σύστημα που το θεωρούν εχθρό τους, όπως και το σχολείο. Αμφισβητούν τα πάντα και τους πάντες, επαναστάτες και αντιρρησίες, θύτες και θύματα την ίδια στιγμή. Περιμένουν αλλά το ωρολόγιο πρόγραμμα για το συγκεκριμένο τμήμα, γράφει μόνον «κενό». Τελικά απορρίπτουν αυτοί το σύστημα ή το σύστημα τους απορρίπτει;
Η αναμονή τους οδηγεί σε μια «επαναστατική» απόφαση: να γίνουν οι ίδιοι καθηγητές του εαυτού τους ακολουθώντας έναν ανορθόδοξο οδηγό σπουδών.
Πού; Εθνικό Θέατρο 
Πότε; Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 

«Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά»
Μία παράσταση για παιδιά 3-6,5 ετών. Μιλά για τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού το οποίο είναι διαφορετικό από όλους του υπόλοιπους κατοίκους της μικρής του πόλης. Εάν και η διαφορετικότητά του εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα, αυτό είναι ικανό ώστε να αποκλείεται από τις παρέες στο σχολείο και να νιώθει μόνος του. Ο Άτρο, το αγόρι, ντρέπεται για τα μαλλιά του, και η μόνη συντροφιά που έχει είναι ένα μικρό κουκλάκι που με την φαντασία του ζωντανεύει. Όταν αυτό χαθεί, ο φοβητσιάρης και ντροπαλός Άτρο πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να τον (ψάξει) αναζητήσει.
Πού; Θέατρο Φούρνος 
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 11:30 

«Τικ και Τέλα: Ο Βατραχάκος»
Η Τέλα θα µείνει στο σπίτι του Τικ. Και τι δεν κάνουν μαζί! Παίζουν με τα αυτοκινητάκια, τα ζώα της φάρμας, το πειρατικό! Περνάνε υπέροχα! Όταν όµως πέφτουν να κοιµηθούν, η Τέλα διαπιστώνει ότι έχει ξεχάσει να πάρει µαζί της τον αγαπηµένο της Βατραχάκο. Θα τα καταφέρει το Τικ να τη βοηθήσει να κοιμηθεί; Ο Βατραχάκος είναι μια διαδραστική κουκλοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Άξελ Σέφλερ αστεία και συγκινητική.
Πού; Μουσείο Λαούνη
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 10:30 και στις 12:15

 

 

Read More

And More