Τα παιδιά του Ιουνίου έχουν οκτώ κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά;

Το καλοκαίρι έφθασε. Ημερολογιακά, τουλάχιστον. Γιατί, μπορεί ο πρώτος του μήνας να ξεκίνησε, όμως, ο καιρός συνεχίζει να θυμίζει μία άλλη εποχή που τα κοντά ρουχαλάκια δεν έχουν ιδιαίτερη θέση. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, πάντως, ο καιρός σύντομα θα γλυκάνει και ο υδράργυρος θα συναντήσει τις γνωστές (υψηλές) θερμοκρασίες της εποχής. Αν ετοιμάζεσαι να υποδεχθείς το μωρό σου το μήνα αυτό ή αν αυτές τις ημέρες έχει τα γενέθλια του, τότε αυτό σημαίνει ότι το μικρό σου είναι ιδιαίτερα χαρισματικό. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όσα παιδιά γεννιούνται τον μήνα αυτό έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά;

Είναι πάρα πολύ αισιόδοξα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, όσα παιδιά σβήνουν τα κεράκια στην τούρτα, τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, είναι με το χαμόγελο στα χείλη, ακόμα και σε στιγμές που άλλοι μικροί μας φίλοι είναι λίγο πιο απαισιόδοξοι. Αντιμετωπίζουν τη ζωή με μία πιο ευδιάθετη νότα και μόνο “συγχαρητήρια” τους αξίζουν για αυτό.

Είναι λιγότερο ριψοκίνδυνα

Ουφ! Καλό αυτό. Ειδικά για εσένα. Γιατί, μόνο εύκολο δεν είναι να πρέπει να προσέχεις το παιδί σου εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα, από τις πρώτες του εβδομάδες στον κόσμο αυτό. Σύμφωνα με μία βρετανική έρευνα, ο μήνας γέννησης ενός μωρού επηρεάζει και το πόσο υπερδραστήριο θα γίνει, μεγαλώνοντας. Έτσι, οι περιπετειώδεις χαρακτήρες που αναζητούν τη δράση και τις συναρπαστικές εμπειρίες “περιορίζονται” σε εκείνους που γεννιούνται το χειμώνα και το φθινόπωρο. Γιούπι!

Έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν σαν τα… ψηλά βουνά!

Ας είμαστε ειλικρινείς, μεταξύ μας. Μία από τις βασικές ανησυχίες σου είναι πόσο ψηλό θα γίνει το μικρό σου. Αν, λοιπόν, του αγοράζεις δώρο γενεθλίων το μήνα αυτό, τότε μπορείς να πάρεις μία βαθιά ανάσα και να χαλαρώσεις. Σου την προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το οποίο υποστηρίζει ότι τα μωρά του καλοκαιριού εξελίσσονται σε πιο ψηλούς ανθρώπους, σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται τους πιο ψυχρούς μήνες.

Τους αρέσουν τα ανοιχτά χρώματα

Πάνε ασορτί με τις καιρικές συνθήκες και την αισιόδοξη ψυχοσύνθεση τους. Γαλάζιο, όπως τα χρώματα του ουρανού. Θαλασσί, όπως τα χρώματα της θάλασσας. Πορτοκαλί και κίτρινο, όπως οι ακτίνες του ήλιου.

 

 

Κοιμούνται λίγο πιο αργά

Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα. Σύμφωνα με έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού έχουν την τάση να κοιμούνται αργότερα τα βράδια, σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται τους χειμερινούς μήνες. Για αυτό, προσπάθησε από νωρίς να δημιουργήσεις μία ρουτίνα ύπνου και να “οπλιστείς” με υπομονή, καθώς, αν η έρευνα βγει αληθινή, θα τη χρειαστείς.

Τα κορίτσια θα γίνουν πολύ έξυπνα

Μυαλό ξυράφι τους καλοκαιρινούς μήνες; Ναι, αν η μικρή σου πριγκίπισσα γεννηθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαπενθήμερου. Θα έχει μία ιδιαίτερη κλίση στο διάβασμα και το μυαλό της θα είναι σε θέση να συνδυάζει πολλές πληροφορίες αρκετά γρήγορα. Για αυτό, μην ανησυχείς. Βιβλιοφάγος από κούνια.

Τους αρέσουν οι ξένες γλώσσες

Μη σου κάνει εντύπωση, αν αρχίσει να λέει την άλφα – βήτα στα γαλλικά, επειδή του την είπες μόνο μία φορά. Πρόσεξε, λοιπόν, μήπως τη στιγμή που περιμένεις να ακούσεις από το στοματάκι του τη λέξη “μαμά”, το μικρό πει “mum”.

Είναι πιο ήρεμα

Αφήνοντας πίσω τις μικροεντάσεις της Άνοιξης, όσοι σβήνουν τα κεράκια τους το μήνα αυτό, χαρακτηρίζονται από ηρεμία και πραότητα. Δε χάνουν τη ψυχραιμία τους, ούτε στις πιο ακραίες καταστάσεις και καταφέρνουν πάντα να βλέπουν το ποτήρι… μισογεμάτο.

Read More

And More