Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες: Μερικές ιδέες που θα βάλουν το μικρό σου σε εορταστικό κλίμα

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των μικρών μας φίλων. Πώς θα μπορούσε και αλλιώς! Λαμπιόνια, φωτάκια, γιρλάντες, πελώρια χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα δώρα του Άι Βασίλη, θαλπωρή, γλυκά και η λίστα με όλα τα υπέροχα που φέρνουν τα Χριστούγεννα μόλις άρχισε να συμπληρώνεται. Σίγουρα, έχετε στολίσει με ασφάλεια το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Ίσως, και το παιδικό δωμάτιο. Πάντα, όμως, υπάρχει χώρος για λίγη εορταστική μαγεία φτιαγμένη από χαρτί. Και τα χεράκια του παιδιού. Πάρε ιδέες για υπέροχες χειροτεχνίες και… Χρόνια Πολλά!

Αστεράκια από χαρτόνι
Χάρτινο θα είναι το φετινό αστεράκι που θα έχει το μικρό σου στο δωμάτιο του. Και θα το φτιάξει μόνο του, με τα δικά του χεράκια. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να προμηθευτείς μερικά σκληρά χαρτόνια στην πράσινη απόχρωση του γκι, σε κόκκινο χρώμα – δες μήπως το γκοφρέ χαρτί κάνει μαγική αντίθεση – και να τα κόψεις σε σχήμα αστεριού. Γιατί, ο συνδυασμός χαρτιού και παιδιού μπορεί να γίνει αρκετά αιχμηρός – και τραυματικός. 

Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τις απαραίτητες ευχές
Αυτή η χειροτεχνία είναι λίγο πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται. Καλά το σκέφτεσαι. Το αποτέλεσμα, όμως, θα σε αποζημιώσει. Για να το κατασκευάσεις μαζί με το μικρό σου, αρχικά, θα χρειαστείς σκληρά χαρτόνια σε διαφορετικά χρώματα. Εντάξει, λίγο πράσινο, κόκκινο και λευκό παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Μπορείτε να κολλήσετε στην επιφάνεια τους μερικά παλιά κουμπιά, να χρησιμοποιήσετε παλιές κλωστές ή ακόμα και σχέδια από πλαστελίνη.

Η δική του χιονόμπαλα
Είναι το στολίδι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα παιδικό δωμάτιο. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο ως προς την κατασκευή, αλλά τελικά η πράξη αποδεικνύει ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις ένα απλό και άκρως συνηθισμένο βάζο. Το γυρνάς ανάποδα, αφήνεις το μικρό σου να επιλέξει το αγαπημένο του στολίδι και το κολλάτε μαζί στο καπάκι. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη άχνη στο πάτο και με μία κόλλα σιλικόνης σφραγίζεις το βάζο. Το γυρνάτε ανάποδα και ιδού ένα υπέροχο deco item για σένα και το παιδί σου.

Χιονάνθρωποι από… λευκές κάλτσες
Αυτή η χειροτεχνία ίσως γίνει η αγαπημένη του παιδιού σου. Και αυτό, γιατί είναι αρκετά δημιουργική και απαιτεί απλά υλικά. Από τις λευκές κάλτσες θα κρατήσεις μόνο το μέρος που εφαρμόζει στην πατούσα του παιδιού σου, ενώ από τις πολύχρωμες το ακριβώς αντίθετο. Γεμίζεις τις λευκές κάλτσες με ρύζι, τις τυλίγεις με σπάγκο, τοποθετείς τη μία πάνω στην άλλη και στην κορυφή το χρώμα. Έτοιμη! 

Γιρλάντα πανέμορφη και έτοιμη σε 15 λεπτά
Και τώρα που φτιάξατε τα δεντράκια, τα στολίδια σας και τους μικρούς Άι – Βασίληδες, τι θα έλεγες να τους κάνετε μία μικρή τρυπούλα στην κορυφή και να περάσετε ένα γερό σχοινί; Σιγά – σιγά, προσεκτικά, βήμα – βήμα, ένας κόμπος στην αρχή και ένας στο τέλος. Έτοιμη η δική σας παιχνιδιάρικη γιρλάντα!

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More