Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: Πώς θα στολίσεις μαζί με το παιδί σου με ασφάλεια

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά μαγεύονται από το φως που εκπέμπουν τα γιορτινά λαμπιόνια, τη δυνατότητα που έχουν να τυλιχτούν ανάμεσα στις γιρλάντες και φυσικά να μαζέψουν με τις ώρες το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Να διαβάσουν γύρω από αυτό, να παρατηρήσουν τη φάτνη και να χαλαρώσουν υπό το φως του. Όλα αυτά, όμως, αφού πρώτα το στολίσετε. Μαζί και με ασφάλεια. Αυτές οι ημέρες είναι οι καλύτερες, αφού το κλίμα και η ατμόσφαιρα μυρίζουν… γιορτές. Εκτός από ευχάριστη, είναι και μία διαδικασία που θέλει προσοχή. Με αυτές τις συμβουλές θα στολίσετε μαζί με το μικρό σου και θα περάσετε υπέροχα!

Τοποθέτησε τα πράγματα σε διαφανείς κούτες
Η αλήθεια είναι πως οι μικροί μας φίλοι έχουν την τάση να χώνουν τα χεράκια τους παντού, προκειμένου να ανακαλύψουν τον κόσμο και τι κρύβεται εντός. Για να αποφύγεις, λοιπόν, να σπάσει κάποιο στολίδι ή να μπλεχτεί με τα φωτάκια, τοποθέτησε τα σε ξεχωριστές κούτες. Το ότι τις ανοίγεις μόνο όταν είσαι και εσύ μπροστά, το θεωρούμε δεδομένο. 

Εξήγησε του ότι θα στολίσει μέχρι το σημείο που φθάνουν τα χέρια του
Μπορεί τα παιδιά να ξετρελαίνονται με τα διάφορα χρώματα και μεγέθη που έχουν οι χριστουγεννιάτικες μπάλες, όμως, καταλαβαίνεις ότι όλα έχουν ένα όριο. Εν προκειμένου, το όριο το καθορίζει το ύψος που φθάνει με τα χεράκια του όταν τα σηκώνει ψηλά. Δεν θες το μικρό σου να κάνει καμία απότομη κίνηση και να τραυματιστεί όσο πατά στις μύτες των ποδιών του. Εξάλλου, τα περισσότερα στολίδια τοποθετούνται κοντά στη βάση.

Κράτα τα φωτάκια για τον εαυτό σου
Όσο λαμπερά και αν είναι, άλλα τόσο επικίνδυνα – για ένα μικρό παιδάκι – είναι. Ίσως να μπλεχτεί ανάμεσα τους, ίσως να σπάσει μερικά λαμπιόνια, ίσως και να βάλει το χέρι του στην πρίζα. Ο κίνδυνος σκεπάζει τη μαγεία του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και ξαφνικά η μέρα του στολισμού μόνο θαλπωρή δεν θυμίζει.

Άσε τις γιρλάντες για το τέλος
Είναι υπέροχες, αλλά και λιγάκι επικίνδυνες για το μικρό σου που το μόνο που θέλει είναι να χαθεί ανάμεσα τους. Επειδή δεν γίνεται να λείπουν από το δέντρο, το πιο έξυπνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις αφήσεις για το τέλος που θα είναι λίγο κουρασμένο. Έτσι, θα τις τοποθετήσεις εσύ και το μικρό σου θα χορεύει με ασφάλεια το “All I Want For Christmas Is You”

Όταν φτάσει η στιγμή να βάλει το αστέρι, χρησιμοποίησε μία σταθερή καρέκλα ή μία σκάλα
Εννοείται ότι δε θα το αφήσεις να ανέβει μόνο του. Θα το κρατήσεις πολύ προσεκτικά. Σαν να του κάνεις μία σφιχτή αγκαλιά! Όνειρο; 

Read More

And More