Παιδικό δωμάτιο: Ιδέες για υπέροχο Χριστουγεννιάτικο στολισμό

Τα Χριστούγεννα είναι με διαφορά η αγαπημένη εποχή των μικρών μας φίλων. Τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν “χτυπούν” στην καρδιά τους, τα στολίδια λαμπυρίζουν και “ντύνουν” το πρόσωπο τους με χαμόγελα και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ομορφαίνει το σαλόνι του σπιτιού με τον πιο εορταστικό τρόπο. Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι παντού. Ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο. Για αυτό, και πρέπει να το στολίσετε. Το μικρό σου θα χαρεί, θα ενθουσιαστεί και – φυσικά – το σπίτι θα γίνει το αγαπημένο του Άι Βασίλη. Πάρε ιδέες! 

Ας ξεκινήσουμε από την πόρτα
Και τι μπορείς να βάλεις; Τα πάντα. Δικές του Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές, χνουδωτό Άι Βασίλη και καλικάντζαρους, μπάλες που έχουν περισσέψει από το Δέντρο κρεμασμένες στο πόμολο.

Φέρε τα πάνω – κάτω με μερικές διακοσμητικές χιονόμπαλες
Το μικρό σου γοητεύεται από το στρογγυλό της σχήμα και θέλει να την αναποδογυρίσει συνέχεια. Και αυτό, γιατί όσο πιο πολύ φέρνει τα πάνω – κάτω, τόσο περισσότερο χιόνι πέφτει πάνω στον Άι Βασίλη ή τους μάγους με τα δώρα που βρίσκονται στο κέντρο. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το υλικό κατασκευής, ανάλογα με την ηλικία του μικρού σου.

Ένα μεγάλο αστέρι…
Είναι το πιο χαρακτηριστικό deco item των Χριστουγέννων. Μπαίνει στην κορυφή του δέντρου και φωτίζει όλο το σπίτι. Όχι μόνο! Το αστέρι έχει θέση και στο παιδικό δωμάτιο. Μπορείς να το κρεμάσεις στον τοίχο ή ακόμα πιο απλά να το τοποθετήσεις σε ένα αντικείμενο με μεγάλη επιφάνεια, όπως για παράδειγμα ένα ράφι ή ένα μικρό γραφείο.

Καρδούλες παντού!
Στο φωτιστικό, στο γραφείο του, μπροστά από την ντουλάπα, γύρω από τον υπολογιστή. Φαντάσου μία γιρλάντα με έντονα χρώματα να κρέμεται από το φωτιστικό και να “ακουμπά” σχεδόν στο πάτωμα. Ναι, αυτά είναι Χριστούγεννα!

Λούτρινα αρκουδάκια σε σχήμα… δέντρου
Όλα τα παιδάκια αγαπούν τα λούτρινα αρκουδάκια. Και σίγουρα έχουν πολλά στη συλλογή τους. Τώρα, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε σχήμα δέντρου, το ένα πάνω στο άλλο, με ένα αρκουδάκι λιγότερο ανά σειρά και να δημιουργηθεί ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από… αρκουδάκια.

 

Read More

And More