Παιδικά ρουχαλάκια: Πώς θα τα φροντίσεις σωστά

Πιτζάμες, φουτεράκια, χαριτωμένα μάλλινα μπλουζάκια! Κάπως έτσι, μπορείς να περιγράψεις την γκαρνταρόμπα του μικρού σου αυτή την περίοδο. Γιατί, μπορεί το σχολείο να βρίσκεται σε παύση, όμως, το παιδί σου χρειάζεται να είναι ντυμένο σωστά, ακόμα και αν βγει από το σπίτι, για να έναν μικρό περίπατο. Αλήθεια, γνωρίζεις πώς πρέπει να τα καθαρίσεις, να τα σιδερώσεις, να τα φροντίσεις; Αν, όχι, φτιάξαμε αυτόν τον οδηγό για εσένα!

Βήμα πρώτο
Αν είσαι φανατική της στήλης αυτής, τότε γνωρίζεις πολύ καλά ότι η καλύτερη λύση βρίσκεται πάντα στην πρόληψη ενός προβλήματος. Τι εννοώ με αυτό; Αν σκέφτεσαι να επωφεληθείς από τις χειμερινές εκπτώσεις και να κάνεις στο παιδί σου μερικά δωράκια, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξεις βαμβακερά ή μάλλινα ρούχα, τα οποία προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα του από δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς που καθόλου δεν θέλεις, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία δεν είναι απλά στα “κάτω” της.

Βήμα δεύτερο
Και τώρα που τα αγόρασες; Πριν τα δοκιμάσεις στο παιδί σου, διάβασε τις ετικέτες και τοποθέτησε τα στο καλάθι με τα άπλυτα ρούχα. Έτσι, θα είσαι βέβαιη ότι θα τα πλύνεις και θα το απαλλάξεις από μερικά μικρόβια (που για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρχουν πάνω σε ένα χουχουλιάρικο πουλόβερ, τα οποία δεν χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με το δέρμα του παιδιού σου.

Τρίτο βήμα
Ποιο απορρυπαντικό έχεις επιλέξει; Σίγουρα κάποιο που να μην είναι ιδιαίτερα ισχυρό και “βαρύ”, καθώς, λόγω των (όχι και τόσο λίγων) χημικών ουσιών που περιέχουν, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο παιδικό δέρμα και μία αίσθηση συνεχόμενης φαγούρας. Αν πάλι διαλέξεις μερικά απορρυπαντικά, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδικά ρούχα, τότε μην παραλείψεις να ελέγξεις αν είναι δερματολογικά ελεγμένο.

Τέταρτο βήμα
Και τώρα που επέλεξες τα σύνεργα καθαρισμού, τι θα έλεγες να μιλήσουμε ένα λεπτό για την ποσότητα του απορρυπαντικού που θα χρησιμοποιήσεις; Μήπως, εν προκειμένω, δεν ισχύει και τόσο ο κανόνας του όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τοποθετήσεις στον κάδο του πλυντηρίου σου μία σχετικά μεγάλη δόση, είναι πιθανόν τα ρούχα να μην ξεβγαλθούν καλά και να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα του παιδιού.

Πέμπτο βήμα
Όσο χρονοβόρο και να ακουστεί στα αυτιά σου, αυτό που μόλις θα σου πω, μην παραλείψεις να το πραγματοποιήσεις. Αν το παιδάκι σου δεν έχει σβήσει ακόμα επτά κεράκια στην τούρτα του, προτίμησε να πλύνεις τα ρουχαλάκια του σε ξεχωριστό πρόγραμμα από τα δικά σου.

Έκτο βήμα
Πλησιάζεις το πλυντήριο σου, το κοιτάς και ελέγχεις αν έχει ειδικό πρόγραμμα για τα παιδικά ρούχα. Αν το πλυντήριο σου δεν διαθέτει αντίστοιχο πρόγραμμα, επίλεξε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 40 βαθμούς Κελσίου και ξέπλυνε τα ρούχα 3 – 4 φορές για να μη μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού στα καλοκαιρινά του μπλουζάκια και παντελονάκια.

Έβδομο βήμα
Τώρα που τα μάζεψες από τα σχοινιά, ήρθε η στιγμή να τα σιδερώσεις. Μην το παραλείψεις, όσο κουραστικό και αν είναι. Η δύναμη του ατμού συμβάλλει στην αποστείρωση των ρούχων από τα μικρόβια. Άρα, είναι σύμμαχος σου, όσο και αν σε κουράζει.

Read More

And More