Παιδικά βιβλία: 10 νέες κυκλοφορίες που ξεχωρίσαμε και θα αγαπήσει το παιδί σου

Τα βιβλία σε ταξιδεύουν. Τα παιδικά βιβλία ανοίγουν στους μικρούς μας φίλους την πόρτα σε νέους κόσμους, με διαφορετικούς ήρωες, ενδιαφέρουσα πλοκή και φανταστική εικονογράφηση. Τα παιδικά βιβλία είναι ένα υπέροχο δώρο σε φίλους και φίλες του μικρού σου που γιορτάζουν. Εμείς είδαμε τι κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας!

Στις ράγες του μυστηρίου 2, Απαγωγή στο Καλιφόρνια Κόμετ – Μ. Γκ. Λέοναρτ, Σαμ Σέντζμαν 
Ο Χάρισον Μπεκ δέχεται με ενθουσιασμό το δώρο του θείου του, Ναθάνιελ, για τα δωδέκατα γενέθλιά του, που δεν είναι άλλο από ένα ανεπανάληπτο ταξίδι με το τρένο Καλιφόρνια Κόμετ, που κάνει το εμβληματικό δρομολόγιο Σικάγο – Σαν Φρανσίσκο. Μετά τη συνέντευξη τύπου που δίνει ένας δισεκατομμυριού­χος λάτρης των τρένων στο ιδιωτικό βαγόνι του, η κόρη του εξαφανίζεται. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απαγωγή και ο Χάρισον θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να βρει γρήγορα το κορίτσι και να ξεσκεπάσει τους ενόχους. Αρκούν το θάρρος, η παρατηρητικότητα, τα λεπτομερή σκίτσα που φτιάχνει, καθώς και δύο καινούριοι φίλοι με κλίση στα ταχυδακτυλουργικά κόλπα για να εξιχνιαστεί το μυστήριο πριν από το τέλος της διαδρομής;

Νερό! Νερόοοο – Κυριακή Φράγκου
Αγνοείται το νερό! Οι υδάτινοι πόροι εξαντλούνται. Σε πόσα μέρη της Γης άνθρωποι, ζώα και φυτά αποζητούν νεράκι, για να ζήσουν; Αυτή η ιστορία θα σας πάει στην Τανζανία, εκεί που η ζωή στέκεται απελπισμένη κάτω από τον καυτό ήλιο.
Γράφτηκε, για να στείλει παντού το μήνυμα της ανάγκης, ώστε να μην ξεχνάμε όσους διψούν και πεινούν. Ας μη θεωρούμε δεδομένα όσα εκείνοι δεν έχουν… Η ελπίδα τους είμαστε όλοι εμείς!

Η Κουκουβάγια που έβαλε τα γυαλιά στη μάγισσα – Στέλλα Σωτηροπούλου-Γούδη
Στα παραμύθια όλα μπορούν να συμβούν. Τα ζώα του δάσους μιλάνε μεταξύ τους, και λειτουργούν σαν μία ομάδα ενάντια στο κακό. Το καλό κερδίζει τη μάχη, καθώς η σοφία της κουκουβάγιας κάνει δυνατή τη φιλία ακόμη και με μία μάγισσα!

Ρώτα πρώτα, μαϊμουδάκι! – Τζούλιετ Κλαιρ Μπελ
Ένα σπουδαίο βιβλίο και εξαιρετικά σημαντικό για τη σημερινή εποχή! Γνώρισε το μαϊμουδάκι. Το σουπεργαργαλιστικό μαϊμουδάκι. Είναι ο καλύτερος γαργαλίτσας στον κόσμο. Ακόμα και η μητέρα του το λέει. Και, πιο πολύ απ’ όλα, του αρέσει να γαργαλάει ΟΛΟΥΣ τους φίλους του την ώρα που παίζουν! Τι γίνεται, όμως, αν σε κάποιους φίλους του δεν αρέσει το γαργαλητό; Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο δείχνει στα παιδιά τι σημαίνει συναίνεση και γιατί είναι τόσο σημαντική. 

Ο Μαγεμένος Κήπος, Δημήτρης Μπογδάνος
Όλοι ήθελαν να μπούνε στον μαγεμένο κήπο, όμως έπρεπε πρώτα να περάσουν μια δοκιμασία. Τι χρειαζόταν για να τα καταφέρουν; Έπρεπε να είναι γενναίοι; Να είναι αδίστακτοι και τολμηροί; Να είναι δυνατοί πολεμιστές; Ή μήπως χρειαζόταν, απλά, λίγη καλοσύνη;

Ο Άρης ο Πετάρης θέλει να πετάξει – Ελένη Φωτοπούλου
Ο Άρης είναι ένα μικροσκοπικό πετάρι που το μοναδικό όνειρο της ζωής του είναι να πετάξει μακριά και να γνωρίσει τον κόσμο.
Στο βασίλειό του όμως ένας κανόνας ορίζει πως κανένα πετάρι δεν βγαίνει ποτέ στο μεγάλο ξέφωτο γιατί εκεί καραδοκούν οι αετοί. Για να κάνει αληθινό το όνειρό του, χρειάζεται τη βοήθεια του αετού… Θα καταφέρει να τον πείσει να κάνουν μαζί το ταξίδι που ονειρεύεται;

Το αρκουμπάκι, Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη
Ο Φούφι, το αρκουμπάκι, δεν ήθελε να πάει σχολείο. Τα άλλα αρκουδάκια δεν ήταν φτιαγμένα από κουμπιά όπως αυτός. Ο Φούφι έκανε παρέα με τον φόβο, τον θυμό, την ανησυχία, το παράπονο, τη στενοχώρια του, ώσπου τρύπωσε μέσα του η χαρά, η περηφάνια κι ο ενθουσιασμός, γιατί χάρισε μερικά από τα κουμπιά του στη Ζιλίντα, την αρκουδίτσα με την πανέμορφη χνουδωτή ροζ γούνα, κι έγινε ο ήρωάς της! Μια ιστορία για τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα, με την παιχνιδιάρικη ματιά της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη και της μικρής βοηθού της, Κάτιας.

Η Ηχώ – Κωνσταντίνα Ντόμπρου
To ξωτικό ζει στο δάσος μαζί με τη φίλη του, την ηχώ. Ό,τι λέει εκείνο, του απαντά επί οκτώ. Μέχρι που μια μέρα χάνεται η ηχώ. Πόσο μακριά πρέπει να φτάσει για να τη βρει το ξωτικό; Μια ιστορία για το πώς οι λέξεις φτιάχνουν τον κόσμο μας.

Μυστήρια στην πολυκατοικία, Ένα Αστέρι Κάνει Μπαμ – Μπεγκόνια Όρο
Όταν η Λάουρα γίνεται δεκτή στο Σούπερ Βόις Κιντς, ο Ούγκο και η Ολίβια το βάζουν σκοπό να κερδίσει η γειτόνισσά τους στον σημαντικότερο τραγουδιστικό διαγωνισμό της τηλεόρασης, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες παγίδες, φρικτές κομμώσεις και τους πιο παρτσακλούς ανταγωνιστές… Όλα δείχνουν ότι κάποιος με σατανικό μυαλό σαμποτάρει τη σπουδαία ερμηνεία της Λάουρα… Ποιος όμως;

Γιαγιά, Μίλα μας για Σένα
Για το τέλος σου άφησα κάτι διαφορετικό! Ένα βιβλίο που το γράφεις εσύ. Το βιβλίο «Γιαγιά, μίλα μας για σένα» είναι ένα μοναδικό δώρο που θα κάνει κάθε γιαγιά να χαρεί. Πρόκειται για ένα άγραφο βιβλίο όπου μπορεί να καταγράψει τις αναμνήσεις της. Η γιαγιά θα συμπληρώνει το βιβλίο, μόνη της ή με τη δική σας βοήθεια, απαντώντας σε μια σειρά προσεκτικά επιλεγμένων ερωτήσεων. Έτσι, θα δημιουργήσει ένα χρονικό με ανεκτίμητη αξία για όλη την οικογένεια.

 

Read More

And More