Ποιες τροφές θα το βοηθήσουν να θυμάται καλύτερα;

Ένα από τη σημαντικότερα στοιχεία για την επιβίωση του ανθρώπου είναι η μνήμη. Θυμάσαι; Θυμάμαι. Μία ατάκα που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά. Άλλες φορές, την κάνουμε και παιχνίδι, για να περνάμε πιο διασκεδαστικά το χρόνο με τους φίλους μας.

Η μνήμη είναι πολύ χρήσιμη και για το παιδάκι σου. Όποια ηλικία και να έχει. Είτε είναι μικρό και θέλει να θυμάται όσα του είπε η δασκάλα του, είτε είναι ένα βήμα πριν από τις Πανελλαδικές, το παιδί σου χρειάζεται να θυμάται. Και τι καλύτερο από το να θυμάται ευκολότερα και πιο άμεσα;

Και, πώς θα το καταφέρεις αυτό; Μέσω της ολοκληρωμένης ξεκούρασης και ύπνου, αλλά και σωστής διατροφής. Όπως έχεις καταλάβεις, η διατροφή είναι το α και το ω για κάθε λειτουργία του εγκεφάλου.

– Αυγό. Η πρωτεΐνη που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα βοηθά το παιδί σου να συγκεντρωθεί καλύτερα. Και, καλύτερη συγκέντρωση σημαίνει καλύτερη απομνημόνευση. Η τελευταία, με τη σειρά της, το βοηθά να θυμάται όσα έμαθε, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να διαβάζει για πολλές ώρες. Μπορείς να το προσθέσεις στο τοστ του ή να του ετοιμάζεις μία σαλάτα με βραστά αυγά.

– Υδατάνθρακες. Έχοντας ως βάση τη γλυκόζη, η συγκεκριμένη τροφή γίνεται η κινητήριος δύναμη κάθε κυττάρου του οργανισμού. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γλυκόζη κάνει το παιδάκι σου να θυμάται γρηγορότερα, πολύ γρηγορότερα. Τους υδατάνθρακες θα τους βρεις στα ζυμαρικά, στα δημητριακά, στα φρούτα και στα αμυλούχα λαχανικά. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι πώς να εντάξεις τους υδατάνθρακες στη διατροφή του, σου έχω μερικούς τρόπους: πολύχρωμα μακαρονάκια για μεσημεριανό με λίγο τυρί, δημητριακά με γάλα για το πρωινό, μήλα και ροδάκινα για το απόγευμα ή το σνακ του στο σχολείο.

– Σοκολάτα Υγείας. Μπορεί να είναι λίγο πιο πικρή από τη γάλακτος, όμως, αν σου πω ότι ο συγκεκριμένος τύπος σοκολάτας είναι πλούσιος σε φυσικά αντιοξειδωτικά και διεγερτικά που βελτιώνουν την πνευματική απόδοση, θα αλλάξεις γνώμη; Έρευνες έχουν δείξει ότι, αν προσφέρεις στο παιδάκι σου ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας πριν την αρχή της μελέτης, θα το δεις να τελειώνει τις ασκήσεις σου του πολύ πιο σύντομα. Α, και ένα χαμόγελο να σκιαγράφεται στο πρόσωπο του.

– Πράσινα λαχανικά. Το ξέρω. Είναι πολύ δύσκολο να τα μαγειρέψεις στο παιδί σου. Όποιας ηλικίας και αν είναι. Μπροστά στους τόσους γευστικούς πειρασμούς, πώς να βάλεις βραστά λαχανικά στο πιάτο του; Επειδή, όμως, περιέχουν μεγάλες ποσότητες από ουσίες, που δρουν υπέρ της μνήμης, κάπως πρέπει να το κάνεις να το φάει. Έστω και μία φορά την εβδομάδα. Δοκίμασε να τα προσθέσεις σε ένα υγιεινό smoothie με άλλα αγαπημένα του συστατικά.

– Ξηροί καρποί και σποράκια. To αγαπημένο σου συνοδευτικό για κάθε ταινία. Γεμάτοι πρωτεΐνες και θρεπτικά στοιχεία, οι ξηροί καρποί θα ανεβάσουν στα ύψη τη διάθεση σου και θα κάνουν το νευρικό του σύστημα να γίνει πιο λειτουργικό. Αν το παιδί σου δεν τρελαίνεται για ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς, μπορείς να τους λιώσεις και να τους κάνεις spread για το ψωμί τους ή να τους συνδυάσεις με γλυκό και θρεπτικό φυστικοβούτυρο.

Read More

And More