ΣΚ στην πόλη: Προτάσεις για να βγείτε έξω και να περάσετε ποιοτικά το χρόνο σας

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφθασε και αυτό από μόνο του είναι υπέροχο! Τα μαθήματα μένουν στην άκρη, τις ασκήσεις οι μικροί μας φίλοι τις αφήνουν για την Κυριακή το απόγευμα και εσείς είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Πριν κατευθυνθείτε προς το Δέντρο, τι θα έλεγες να συμμετάσχετε μαζί σε εκπαιδευτικές δράσεις ή να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις; Δες τις προτάσεις μας! 

Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον
Ο ηλιόσπορος αποτελεί για τον Ai Weiwei, ένα χαλαρωτικό σνακ που μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, όπως κάνουμε και με τα συναισθήματα ή τα όνειρά μας. Προέρχεται από ένα λουλούδι που ψάχνει συνεχώς το φως του ήλιου, σύμβολο ενότητας, ελπίδας και ζεστασιάς. Το αποτέλεσμα; Φτιάχνει λόφους από εκατοντάδες χιλιάδες χειροποίητους ηλιόσπορους. Πάμε να φτιάξουμε και εμείς τους δικούς μας λόφους που κατά βάθος θα ήθελαν να είναι ηλιοτρόπια! Σε αυτό το εργαστήριο θα ξεκινήσουμε με μία σύντομη αναφορά στο έργο του καλλιτέχνη και μια λεπτομερέστερη περιγραφή του έργου του Sunflower Seeds. Στη συνέχεια, θα κατασκευάσουμε λόφους από πηλό τους οποίους θα επικαλύψουμε με ηλιόσπορους.
Πού; Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Πότε; Σάββατο & Κυριακή, 11:00-13:00

Ηρακλής: 12 άθλοι σε μια μέρα
Λιοντάρι, ελάφι, σιδερένια πουλιά… πολλοί άθλοι, ένας ήρωας. Οι άθλοι του Ηρακλή ξεπηδούν μέσα από τα αγγεία και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στον μύθο, το παιχνίδι και τη δημιουργία.
Πού; Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού “Ελληνικός Κόσμος”
Πότε; Σάββατο & Κυριακή, 11:00

Μπομπ Σφουγγαράκης: The Musical
Ο Μπομπ Σφουγγαράκης ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων μαζί με τον Πάτρικ, τη Σάντυ, τον Καλαμάρη, τον κύριο Καβούρη, τον Πλαγκτόν και ολόκληρη την παρέα που κατοικεί και δίνει ζωή στο Βυθό του Μπικίνι, βάζουν τα καλά τους, προετοιμάζονται στο χορό και το τραγούδι και περιμένουν να σας υποδεχτούν για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα στην τεράστια, φαντασμαγορική σκηνή του Christmas Theater! Εικοσιένα ταλαντούχοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και μια μεγάλη ζωντανή ορχήστρα, θα μας ταξιδέψουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, στο Βυθό του Μπικίνι, όπου οι κάτοικοί του, αντιμετωπίζουν προβλήματα μιας και ένα ηφαίστειο που βρίσκεται από πάνω τους πρόκειται να εκραγεί και να αφανίσει την πόλη τους! Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ
Πού; Christmas Theater
Πότε; Σάββατο στις 19:30 & Κυριακή στις 12:00 και στις 17:00 

Καλικατζαρομπελάδες
Παραμονή Χριστουγέννων, το σπίτι στολισμένο, το τζάκι αναμμένο, δίπλα ξαπλωμένη η Έλλη, η γατούλα της κυρά Μαρίας που λατρεύει αυτήν την εποχή του χρόνου και τις γιορτές. Αγωνιά αν τελικά φέτος θα γίνει το όνειρο της πραγματικότητα… Ποιο είναι το μεγάλο όνειρο της Έλλης; Μα ποιος είναι αυτός που μπαίνει από το ξεχασμένο ανοιχτό παράθυρο; Ποιος το άφησε ανοιχτό και γιατί; Αυτός, ο απρόσκλητος επισκέπτης, ποιος είναι και τι θέλει; Θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση του ονείρου της Έλλης ή θα την μπλέξει σε εκπλήξεις και μπελάδες; Τελικά ποιος είναι ο μπελάς ποιο το όνειρο, και ποια η έκπληξη;
Πού; Θέατρο Eliart
Πότε; Σάββατο & Κυριακή στις 12:00

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό Κουτί των Ήχων!
«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας και να κατευθυνθεί προς το Δάσος των ήχων ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος κι ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!» Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Raven το 2016, Βραβείο Greek ΙΒΒΥ το 2020 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και -φυσικά- οι ήχοι!
Πού; Θέατρο Olvio
Πότε; Κυριακή στις 12:00

Read More

And More