ΣΚ στην πόλη: Προτάσεις για ποιοτική διασκέδαση με το μικρό σου

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφθασε ή για την ακρίβεια απέχει μόλις λίγες ώρες από εμάς και τους μικρούς μας φίλους. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και ένα από τα πιο κρύα της φετινής χρονιάς. Μην πτοείσαι! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσουμε καλά. Κάθε άλλο! Εσύ και το μικρό σου θα φορέσετε τα ζεστά σας και μαζί θα απολαύσετε παιδικές παραστάσεις ή θα λάβετε μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις. Αυτές είναι οι προτάσεις μας!

Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα
Πόση ώρα περνάς μπροστά απ’ τη ντουλάπα σου για να ντυθείς; Πότε είναι καλό για εμάς και για τους άλλους, να λέμε την αλήθεια; Η ματαιοδοξία, η υποκρισία, η κολακεία, η αγωνία για το πώς μας βλέπουν «οι άλλοι», είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται μέσα από το πανέξυπνο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η αγαπημένη ιστορία που μιλά ουσιαστικά για την ομορφιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας και της απλότητας, παρουσιάζεται σε νέα μουσικο-θεατρική διασκευή. Η ελεύθερη θεατρική διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία έως τις 17 Απριλίου.
Πότε; Κυριακή στις 12:00 
Πού; Θέατρο Τέχνης (Υπόγειο)

Αήρ και Ύδωρ
Είστε έτοιμοι να περάσετε μέσα από μια πόρτα ενός σπιτιού στην αρχαιότητα;Αν τα καταφέρετε τότε ένα μαγικό συντριβάνι σάς καλεί να αναμετρηθείτε μαζί του! Σειρά έχει ένα θαύμα που μάλλον κρύβει «υπόγεια μυστικά» για να δώσει τη σκυτάλη σε μια έξυπνη κανάτα που δέχεται παραγγέλματα ανάλογα με τις επιθυμίες σας! Άραγε πόσες δοκιμασίες μας περιμένουν ακόμα; Μια δοκιμή θα μας δώσει την απάντηση! Μυστικός κωδικός: αέρας και νερό! Στόχος μας να ξεκλειδώσουμε όλα τα μυστικά των τεχνολογικών επινοημάτων σπουδαίων εφευρετών της αρχαιότητας όπως ο Ήρων, ο Φίλων, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και πολλοί ακόμα!
Πότε; Σάββατο στις 12:30
Πού; Μουσείο Κοτσανά

Ο Πέτρος και ο Λύκος
Το μαγευτικό κείμενο του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ γράφτηκε το 1936 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά παραμύθια όλων των εποχών. Το 1936 ο Προκόφιεφ αποδέχεται την πρόταση της διευθύντριας του παιδικού θεάτρου της Μόσχας να συνθέσει ένα μουσικό παραμύθι. «Το έργο θα πρέπει να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν και να αγαπήσουν τη μουσική. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να βρεθεί μια κοινή μουσική γλώσσα με αυτά…» σημειώνει ο Προκόφιεφ. Έτσι, λοιπόν, δεν διστάζει να θέσει τη μουσική του εξ’ ολοκλήρου στην υπηρεσία του κειμένου, ώστε να προκαλέσει τους κατάλληλους συνειρμούς στο παιδικό του ακροατήριο. 
Πότε; Κυριακή στις 11:30 & 16:30 
Πού; Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος

«Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!»
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα… μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;
Πότε; Σάββατο στις 12:00 
Πού; Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος

 

Read More

And More