Σκέφτεσαι το μέλλον των σπουδών σου; Το Deree σου δίνει τη δυνατότητα να φοιτήσεις παράλληλα στα προγράμματά του

Πολλές είναι οι σκέψεις που περνούν αυτή την εποχή από το μυαλό κάθε φοιτητή που ξεκινάει δυναμικά έναν ακόμη ακαδημαϊκό χρόνο. Ανάμεσα στην προετοιμασία για την εξεταστική περίοδο και στη νοσταλγία για τις καλοκαιρινές διακοπές έρχονται και οι προβληματισμοί για το μέλλον, κυρίως σε επαγγελματικό και κατ’ επέκταση σε οικονομικό επίπεδο. Κάποιοι μπορεί να είναι απολύτως ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα σπουδών που έχουν επιλέξει, αλλά να ανησυχούν για την απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας, και ορισμένοι ίσως να αναρωτιούνται αν πρέπει να ενισχύσουν με κάποιο τρόπο το αντικείμενό τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ανησυχία δεν είναι καθόλου αβάσιμη, αλλά σίγουρα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη, αφού το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, μέσω του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών, προσφέρει σε φοιτητές και φοιτήτριες δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τη δυνατότητα να σπουδάσουν παράλληλα στο, είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο (major), είτε για μία υποειδίκευση (minor)! Έτσι, όσοι συμμετέχουν ωφελούνται… διπλά, τόσο από τον συνδυασμό των δύο ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών συστημάτων, όσο και από τις ευκαιρίες που προσφέρει η φοίτηση στο Deree.

Κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι φοιτητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας επιλέγουν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree, με στόχο να δώσουν περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή τους, να μάθουν πώς να λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, να αποκτήσουν διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία, αλλά και να εφοδιαστούν καλύτερα για τα επόμενα βήματά τους. Και για να υποστηρίξει τους σπουδαστές που επιλέγουν το πρόγραμμα του Deree, το κολέγιο προσφέρει ελαστικό ωράριο μαθημάτων, δυνατότητα για μεταφορά ακαδημαϊκών μονάδων από το πανεπιστήμιο με αναγνώριση μαθημάτων, καθώς και ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης που δίνεται στο 90% των αιτούντων.

Τα οφέλη:
Δύο εκπαιδευτικά συστήματα προς όφελος του φοιτητή
Για παράδειγμα, ένας φοιτητής της Νομικής ή του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Η συνδυασμένη γνώση και η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα εφοδιάζει τον φοιτητή με ικανότητες που βοηθούν στην ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Major & Minor: Πτυχίο ή υποειδίκευση;
Ανάλογα με το πεδίο σπουδών και τα ενδιαφέροντά του, ο κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει το επίπεδο και τον τομέα στον οποίο θα εμβαθύνει τις γνώσεις του. Το Deree προσφέρει 27 προγράμματα σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Bachelor και 43 υποειδικεύσεις. Δηλαδή ένα πρόγραμμα 6-7 μαθημάτων που ονομάζεται minor, σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα σπουδών. Μάλιστα, οι αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικά με τις υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος:
Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσφέρει σε φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ιδρυμάτων που έχουν διακριθεί για την ακαδημαϊκή επίδοσή τους την ευκαιρία να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree για μία υποειδίκευση. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017- 18, το Πρόγραμμα θα προσφέρει 80 υποτροφίες, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 539 φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων σπουδάζουν παράλληλα και στο Deree, από τους οποίους οι 55 είναι υπότροφοι του ΙΣΝ.

Read More

And More