Σύντομες αποδράσεις: Τα καλύτερα μέρη κοντά στην πόλη για οικογενειακές εκδρομές

Η μέρα που περίμενε όλη η οικογένεια έφτασε. Το σχολείο μπαίνει για λίγες μέρες στον… πάγο, εσύ παίρνεις την άδεια σου και αρχίζεις να ετοιμάζεις το πλάνο των εορτών. Τι θα φάτε και με ποιους, πού θα πάτε και πότε, ποιες εκδηλώσεις θα δώσουν χαρά στο μικρό σου. Γιατί, τα Χριστούγεννα γίνονται πιο όμορφα όταν τα μοιράζεσαι. Τι θα έλεγες για μία σύντομη απόδραση; Μία – δύο μέρες αρκούν για να αλλάξετε παραστάσεις, να χαλαρώσετε και να δώσετε στις φετινές γιορτές άλλη γεύση. Για αυτό, σήμερα, σου βρήκαμε τους πιο κοντινούς χειμερινούς προορισμούς για οικογενειακές εξορμήσεις. Enjoy!

Αράχοβα
Αγαπάς τα χιόνια, την εξωπραγματική θέα, το βουνό, τα έλατα και τα έντονα γιορτινά φώτα; Εσύ ή κάποιο μέλος της οικογένειας σου; Αν ναι, τότε μόλις βρήκες τον προορισμό για αυτή τη μονοήμερη που σκέφτεσαι καιρό να κάνετε, αλλά όλο αναβάλλετε. Σε απόσταση μόλις 1,5 ώρας από την Αθήνα, θα απολαύσεις τη ζεστασιά ενός χριστουγεννιάτικου προορισμού που παραδοσιακά γνωρίζει πώς να φέρει το χαμόγελο – και το χιόνι – στα χείλη μικρών και μεγάλων.

Καλάβρυτα
Και η Πελοπόννησος έχει τα δικά της διαμάντια. Ζεστά πετρόχτιστα σπίτια, χουχουλιάρικη διάθεση, χιονοδρομικό κέντρο με 12 πίστες για αρχάριους και μη, μία ιστορική βόλτα με τον οδοντωτό, ένα φαράγγι που ψηφίστηκε ως ένα από τα δέκα ωραιότερα της Ευρώπης, φύση απαράμιλλης ομορφιάς, θρησκευτικά αξιοθέατα, μουσεία και σπήλαια με υπόγειες λίμνες συνθέτουν τον καλύτερο για την οικογένεια γιορτινό προορισμό. 2 ώρες με το αυτοκίνητο αρκούν για να δημιουργήσεις με το μικρό σου μοναδικές γιορτινές αναμνήσεις.

Τρίκαλα Κορινθίας
Τα ξύλινα σπίτια τους σε περιμένουν. Το φαγητό του πιο αρχαίου οικισμού της ευρύτερης περιοχής θα αγκαλιάσει το στομάχι μικρών και μεγάλων, ενώ το τζάκι θα θερμάνει τις φετινές γιορτές με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με βόλτα στις καταπράσινες εκτάσεις της περιοχής, αλλά και στη Λίμνη Δόξα. 

Βιτύνα
Μαγική φύση, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας της τοπικής κουζίνας, διαμονή στα ατμοσφαιρικά σαλέ και χώρους που ξέρουν καλά πώς να σε βάλουν σε New Year, New Experiences Mood. Μην παραλείψεις τα παιχνίδια στο χιόνι και τη βόλτα στη μαγική φύση. Το καλύτερο μέρος για παιχνίδι και φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

Δημητσάνα
Αν αγαπάς τις βόλτες ανάμεσα σε πέτρινα πυργόσπιτα, τους περιπάτους στη φύση και τη ζεστά ατμόσφαιρα σε μέρες βροχερές, τότε αυτός ο προορισμός είναι σίγουρα για εσάς. Αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται το φαράγγι του Λούσιου και το ελατώδες Μαίναλο.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More