Τα δικαιώματα της εργαζόμενης μητέρας

Γνωρίζεις τι μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που ο εργοδότης σου σε απολύσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ξέρεις πόσες εβδομάδες είναι η άδεια μητρότητας;

Ενημερώσου τώρα για τα δικαιώματα σου ως εργαζόμενη μητέρα.

– Δικαιούσαι γονική άδεια για 3,5 χρόνια. Η άδεια αυτή, που τη δικαιούνται και οι δύο γονείς, είναι χωρίς αποδοχές, η διάρκειά της μπορεί να φτάσει τους 3,5 μήνες συνολικά και χορηγείται στο χρονικό διάστημα από τη λήξη της άδειας μητρότητας μέχρι το παιδί να γίνει 3,5 ετών.

Δικαιούσαι άδεια λόγω ασθένειας των παιδιών (τη δικαιούνται και οι δύο γονείς). Είναι άνευ αποδοχών και φτάνει τις 6 εργάσιμες ημέρες κάθε ημερολογιακό έτος για ένα παιδί, τις οκτώ για δύο παιδιά και τις δέκα για πάνω από δύο παιδιά.

Σχολικές άδειες (και στους δύο γονείς) δίνονται για την παρακολούθηση της επίδοσης των παιδιών στο σχολείο μέχρι 4 εργάσιμες ημέρες κάθε ημερολογιακό έτος.

– Η συνολική άδεια μητρότητας ανέρχεται στις 17 εβδομάδες.

– Αν δεν έχεις υπογράψει κάποιο συμβόλαιο το οποίο να σου απαγορεύει τυχόν εγκυμοσύνη, τότε ο εργοδότης σου δεν μπορεί να καταγγείλει την σύμβαση εργασίας, όταν με το καλό θα μείνεις έγκυος.

– Κατά τη διάρκεια της κύησης και για ένα χρόνο μετά, ο εργοδότης δεν μπορεί να σε απολύσει.

– Αν ο εργοδότης σου εν τέλει σε απολύσει, πράξη παράνομη, η αποζημίωση δεν υπόκειται σε κρατήσεις και η εγκυμονούσα μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να δικαιωθεί. Ο νόμος μάλιστα προβλέπει και διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) για τον εργοδότη, που επιβάλλονται από την Επιθεώρηση Εργασίας.

– Οι έγκυες απαλλάσσονται από την εργασία τους χωρίς περικοπή των αποδοχών τους, εάν πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, οι οποίες αναγκαστικά πρέπει να γίνουν τις εργάσιμες ώρες.

– Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εργασίας (τηλ.: 210-5295001 & 210 5233111) ή στον ΟΑΕΔ στον οποίο υπάγεστε για εκτενέστερη ενημέρωση επί των δικαιωμάτων σας.

Read More

And More