Τα χαρακτηριστικά που έχει μία “δεμένη” οικογένεια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μία οικογένεια που ο ένας σέβεται τον άλλον, τον αγαπά, το φροντίζει και αρέσκεται στο να περνούν τη μέρα τους μαζί. Μία “δεμένη” οικογένεια φέρνει την ευτυχία. Άλλωστε, η οικογένεια είναι το πρώτο περιβάλλον, εντός του οποίου αναπτύσσεται η προσωπικότητα ενός μικρού παιδιού και μία παραστατική μικρογραφία της κοινωνίας. Για αυτό, σήμερα, συγκεντρώσαμε τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει μία δεμένη και ευτυχισμένη οικογένεια. Για τσέκαρε… 

Ενδιαφέρεται ο ένας για την καθημερινότητα του άλλου
Όχι με διάθεση να παρέμβει και να την αλλάξει, αλλά με όρεξη να μάθει πώς ήταν η μέρα σου, αν κάτι σε στεναχώρησε, τι σε έκανε να γελάσεις και τι μπορεί να κάνει ο ίδιος για να σε κάνει να αισθανθείς ακόμα καλύτερα. Ο ένας ενδιαφέρεται για την ευδαιμονία του άλλου και τίποτα άλλο δεν μπορεί να απογειώσει αυτό το “δέσιμο” που νιώθεις. 

Μία αγκαλιά την ημέρα, την ευτυχία δεν κάνει πέρα…
Κάθε άλλο! Οι αγκαλιές δεν είναι ποτέ αρκετές, ειδικά αν το παιδί σου είναι αρκετά μικρό. Θέλει τη συντροφιά σου και αν αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά του, θα καταλάβεις ότι αρκετές φορές, μέσα στην ημέρα, ζητάει την αγκαλιά σου, γεμάτη από αγάπη. Τα παιδιά αισθάνονται ασφαλείς, εσύ χαρούμενη και όλοι μαζί ακόμα πιο ευτυχισμένοι.

Αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με πιο θετική διάθεση
Ξέρω ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν το παιδί σου κάνει μία μικρή αταξία είναι να το βάλεις σε τιμωρία. Οι δεμένες οικογένειες, όμως, έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Δεν αγνοούν το εκάστοτε πρόβλημα, αλλά το αντιμετωπίζουν με μία πιο αισιόδοξη οπτική. Ακόμα και σε δυσάρεστες καταστάσεις, ο ένας είναι δίπλα στον άλλον και όλοι μαζί εστιάζουν στα θετικά και διαχειρίζονται το πρόβλημα με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Απολαμβάνουν χρόνο μαζί
Αφήνουν στην άκρη τις μπλε οθόνες, ξεχνούν για λίγο τις ταινίες και τα προγράμματα που παίζουν στην τηλεόραση και περνάνε τη μέρα τους μαζί. Οι οικογενειακές δραστηριότητες έχουν πάντα τη δική τους θέση στο πρόγραμμα. Ζωγραφική, ανάγνωση βιβλίων, οικογενειακές βόλτες, επιτραπέζια παιχνίδια. Όλα χωράνε και όλα ενισχύουν το “δέσιμο” σας. 

Τρώτε στο ίδιο τραπέζι
Οι πρώτες αντιδράσεις θα έρθουν την περίοδο της εφηβείας, στιγμή που το παιδί σου θα θέλει να κάνει την επανάσταση του και να ανατρέψει ό,τι δομούσε τη ζωή του μέχρι τότε. Η καλύτερη ευκαιρία, για να πει ο καθένας τα νέα του, να (συν)ομιλήσετε και να εκμυστηρευτείτε μυστικά πάνω από ζεστό σπιτικό φαγητό.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More