Ταξίδι στην… προϊστορία στον “Ελληνικό Κόσμο”

Το Μάιο, στον “Ελληνικό Κόσμο”, ετοιμάζεται μια… βουτιά στους αρχαίους πολιτισμούς. Τα παιδιά αναζητούν στοιχεία της προϊστορίας, “ταξιδεύουν” στις πυραμίδες της Αιγύπτου και τέλος, ανακαλύπτουν τον τρόπο που όλα έρχονται στο φως. Την ανασκαφή!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων:

14 Μαΐου 2017

“Πυραμίδες… μούμιες… Φαραώ”
…όλα οδηγούν στην Αίγυπτο. Μεταφερόμαστε, λοιπόν, σε αυτήν τη γοητευτική και μυστηριώδη χώρα και ανακαλύπτουμε στοιχεία και μυστικά του αρχαίου της πολιτισμού. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες ανακαλύπτουμε τις κυριότερες πτυχές ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς παγκοσμίως, του αιγυπτιακού! Οι θεοί, ο σκαραβαίος και οι πυραμίδες της Αιγύπτου γίνονται άξονες για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας φέρνει σε επαφή με τα μνημεία, τα σύμβολα και τη θρησκεία της αρχαίας Αιγύπτου.

Κυριακή 21 και 28 Μαΐου 2017

“Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!”
Αρκούν ένα φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση, ώστε τα παιδιά, σαν μικροί αρχαιολόγοι, να βρουν τα “μυστικά” που κρύβουν τα σκάμματα του Ελληνικού Κόσμου. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής. Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι, συμμετέχοντας στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο.

Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού (από 5 έως 12 ετών).

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά

Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00
Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30

Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”
Πειραιώς 254

Read More

And More