Τι συμβολίζει το αγαπημένο του χρώμα για το χαρακτήρα του;

Αρέσει στο παιδί σου να ζωγραφίζει; Θέλει, οπωσδήποτε να βρει, έστω και 10 λεπτά, καθημερινά για να εκφράσει τα συναισθήματα του μέσα από τα χρώματα; Κράτα την ερώτηση αυτή. Από το λεπτό που ανοίγουμε τα μάτια μας ερχόμαστε σε επαφή με δεκάδες διαφορετικά χρώματα και χιλιάδες αποχρώσεις. Δύσκολο να βρεις το αγαπημένο σου χρώμα. Μπορεί και όχι.

Μόλις το αντικρίσεις, θα καταλάβεις ότι αυτό είναι. Καμία δεύτερη σκέψη, κανένας ενδοιασμός. Η ψυχή θα κολλήσει πάνω στο χρώμα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το παιδί σου. Μπορεί να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο ή τρεις επιλογές, όμως, και το ίδιο γνωρίζει ποιο είναι το αγαπημένο του. Άλλωστε, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα χρώματα έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις συναισθημάτων. Αλήθεια, εσύ ξέρεις τι συμβολίζει το αγαπημένο χρώμα του παιδιού σου για τον χαρακτήρα του;

– Μπλε. Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. Συμβολίζει την ηρεμία, τη γαλήνη, το βάθος και τη σταθερότητα. Αν το παιδί σου (και ειδικά ο γιος σου) έχει αδυναμία στο μπλε της θάλασσας, τότε πρόκειται για ένα εσωστρεφές και αισιόδοξο παιδί, το οποίο, μερικές φορές βιώνει τη μελαγχολία του.

– Γαλάζιο. Η πιο ανοιχτή (και αγαπημένη) απόχρωση του μπλε δηλώνει χαρακτήρα κλειστό και ονειροπόλο. Συνδέεται με την ηρεμία, την κατανόηση και την απλότητα. Ολιγαρκές και ήρεμο το παιδάκι σου.

– Κόκκινο. Θα το έχεις ξανακούσει, Είναι το χρώμα του πάθους. Ταυτόχρονα, αν το παιδάκι σου λατρεύει το κόκκινο χρώμα, μπορεί να υποδηλώνει ιδιαίτερα έντονη προσωπικότητα, που καταλήγει σε επιθετικότητα. Βέβαια, επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, το πιο δημοφιλές χρώμα φανερώνει ένα νέο φιλόδοξο με στόχους και μεγάλα όνειρα.

– Πράσινο. Πιστό και ειλικρινές το παιδί σου. Συμβολίζει την ελπίδα και την ειρήνη. Αν το παιδί σου κρατά μόνο τον πράσινο μαρκαδόρο του, τότε πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενη, αφού ανατρέφεις ένα παιδί πολιτισμένο και ηθικό. Α, επίσης νέες έρευνες έδειξαν ότι, μόλις μεγαλώσει, θα καταπιαστεί με δράσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον, όπως, για παράδειγμα, την ανακύκλωση.

– Πορτοκαλί. Αν αγαπά τη συγκεκριμένη απόχρωση, τότε το παιδί σου είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και αγαπητό στο σχολείο του. Πέρα από τη νεανικότητα και την κοινωνικότητα, το πορτοκαλί θεωρείται το χρώμα του δράματος. Λες η κορούλα σου να είναι drama queen;

– Άσπρο. Το χρώμα της απλότητας και της νωχελικότητας. Οργανωτικό, μεθοδικό και με γνώμονα τη λογική το παιδάκι σου.

– Μαύρο. Μην πέσεις σε μελαγχολία, αν του αρέσει. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Το μαύρο, στην ηλικία των 5 – 10 ετών, φανερώνει καλλιτεχνική και ευαίσθητη φύση. Σύμφωνα με παιδοψυχολόγους, είναι σχεδόν απίθανο ένα μικρό παιδάκι να έχει αδυναμία στο μαύρο, εκτός, αν στο μέλλον, γίνει μεγάλος πρωταγωνιστής στο θέατρο ή στην τηλεόραση.

– Ροζ. Δε θέλω να ξεχνάς ότι αποτελεί απαλή απόχρωση του κόκκινου. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι διαθέτει αρκετές από τις ερμηνείες του. Αν το κοριτσάκι σου ζει για το ροζ, τότε, όταν μεγαλώσει, θα γίνει ένα στοργικό και τρυφερό πλάσμα.

– Κίτρινο. Αν το παιδάκι σου αγαπά να βλέπει τον (κίτρινο) τουίτι, υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Το συγκεκριμένο χρώμα υποδηλώνει χαρά, σοφία και δημιουργική φαντασία. Φωτεινή προσωπικότητα, με χιούμορ που αγαπά να μοιράζεται τις σκέψεις του.

Read More

And More