Το σχολείο αρχίζει ξανά: Ιδέες για θρεπτικό κολατσιό

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς πλησιάζει. Το σχολείο ξεκινά ξανά και ώρα το μικρό σου να συνηθίσει το πρωινό ξύπνημα, να ετοιμάσει το σακίδιο του και μαζί να φτιάξετε το κολατσιό του. Θέλεις να είναι χορταστικό και θρεπτικό, να του προσφέρει τις απαραίτητες βιταμίνες και να κρατά μακριά τις ανθυγιεινές τροφές. Φέτος, το ετοιμάζουμε μαζί. Ξυπνάμε λίγο νωρίτερα, το δημιουργούμε στο πι και φι και το βάζουμε στην τσάντα του. Πάρε ιδέες!

Σπιτική μπάρα δημητριακών με σοκολάτα
Πρόσφατα, προσπάθησα να φτιάξω σπιτικές μπάρες δημητριακών και μπορώ να σου πω ότι το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Εύκολη συνταγή, με 5 υλικά και το καλύτερο; Μπορείς να την έχεις έτοιμη από την προηγούμενο βράδυ. Πρόσθεσε και μικρά κομματάκια σοκολάτας και το παιδί σου θα ξετρελαθεί. Για περισσότερες συνταγές με δημητριακά σε μορφή μπάρας και γεύση στο τετράγωνο κάνε ένα κλικ εδώ.

Σπανακόπιτα, η σπιτική
Κανένα παιδάκι δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι ζεστής πίτας που λιώνει στο στόμα. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο. Πρόσθεσε στη γέμιση άφθονο σπανάκι, βλίτα, πράσινα λαχανικά και λίγη φέτα. Έτσι, για να σπάσει η μονοτονία. Πριν βάλεις το κομμάτι στο ταπεράκι του, πέρασε το από χαρτί κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο, θα απορροφηθεί το περιττό λάδι και η πίτα σου θα γίνει πιο υγιεινή για το μικρό σου. Συνταγή θα βρεις εδώ.

Παστέλι με φρούτα
Εμπιστεύσου με! Η τελική γεύση που αφήνει στο στόμα είναι λιγότερο αναπάντεχη από τον απροσδόκητο αυτό συνδυασμό. Αν το μικρό σου έχει αδυναμία στα γλυκά και αντίθετα βγάζει… σπυράκια όταν βλέπει άφθονα φρούτα στο μπολάκι του, τότε αυτό το μείγμα θα σε σώσει. Το θρεπτικό μέλι φροντίζει τον οργανισμό του και ξεγελά τους γευστικούς του κάλυκες, όσο τα φρούτα παρέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.

Τοστ, το μοντέρνο
Είναι η πιο παραδοσιακή επιλογή. Τι θα έλεγες να του δώσεις μία πιο μοντέρνα νότα; Για παράδειγμα, στη θέση του κλασικού λευκού ψωμιού, μπορείς να προτιμήσεις το αντίστοιχο με πολυδημητριακά. Αντί για οποιοδήποτε αλλαντικό, μπορείς να βάλεις ενδιάμεσα στις δύο φέτες ψωμί γαλοπούλα – αφού πρώτα ρωτήσεις και τον παιδίατρο του και αποκλείσεις το ενδεχόμενο αλλεργίας. Κίτρινο τυρί και έτοιμο το κολατσιό! Δεν λείπει κάτι, ε;

Μάφιν λαχανικών
Η αλμυρή τους εκδοχή είναι το ίδιο λαχταριστή με την γλυκιά. Εμπιστεύσου με! Λίγα λαχανικά κρυμμένα στη ζύμη της μικρής μπουκίτσας μετατρέπουν τα μάφιν στην πιο αλμυρή και γευστική λιχουδιά του διαλείμματος. Κάνε κλικ εδώ και δες τη συνταγή!

 

Read More

And More