Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες: Μερικές ιδέες που θα ενθουσιάσουν το μικρό σου

Είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου! Η περίοδος που το μικρό σου αγαπάει. Για την μαγεία της, για την αγάπη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, για αυτό το μοναδικό συναίσθημα θαλπωρής, για τα στολίδια, τα λαμπιόνια, το εντυπωσιακό δέντρο. Ναι, τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή κάθε παιδιού. Σήμερα, λοιπόν, εκμεταλλευόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δημιουργούν τα κλειστά σχολεία και το διάλειμμα ανάμεσα στην τηλεκπαίδευση και τις ασκήσεις, για υπέροχες γιορτινές χειροτεχνίες. Πριν δεις τις ιδέες μας, φρόντισε να έχεις προμηθευτεί τα απαραίτητα, όπως: μαρκαδόρους, ψαλιδάκια, χαρτόνι και μπλοκ ακουαρέλας. Ξεκινάμε!

Η δική σας χιονόμπαλα

Είναι το στολίδι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα παιδικό δωμάτιο. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο ως προς την κατασκευή, αλλά τελικά η πράξη αποδεικνύει ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις ένα απλό και άκρως συνηθισμένο βάζο. Το γυρνάς ανάποδα, αφήνεις το μικρό σου να επιλέξει το αγαπημένο του στολίδι και το κολλάτε μαζί στο καπάκι. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη άχνη στο πάτο και με μία κόλλα σιλικόνης σφραγίζεις το βάζο. Το γυρνάτε ανάποδα και ιδού ένα υπέροχο deco item για σένα και το παιδί σου.

Αστεράκια από χαρτί

Χάρτινο θα είναι το φετινό αστεράκι που θα έχει το μικρό σου στο δωμάτιο του. Και θα το φτιάξει μόνο του, με τα δικά του χεράκια. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να προμηθευτείς μερικά σκληρά χαρτόνια στην πράσινη απόχρωση του γκι, σε κόκκινο χρώμα – δες μήπως το γκοφρέ χαρτί κάνει μαγική αντίθεση – και να τα κόψεις σε σχήμα αστεριού. Γιατί, αν το παιδάκι σου είναι πολύ μικρό, δεν θέλεις τα χέρια του να έρθουν σε επαφή με κοφτερά αντικείμενα.

Τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορείς να ετοιμάσεις ένα γιορτινό στολίδι για το δέντρο σου ακόμα και από… ρυζογκοφρέτα ή έστω στο σχήμα της; Άι Βασίλη από απλό χαρτί; Αν όχι, τότε πρέπει να το δοκιμάσεις, για να αλλάξεις γνώμη και να δώσεις στο σπίτι σου χάρτινη ομορφιά.

Μίνι Χριστουγεννιάτικο δέντρο με… κουμπιά

Αυτό το δέντρο είναι χουχουλιάρικο, γιατί αν είσαι καλή στο ράψιμο, μπορείς να το ετοιμάσεις από ένα ύφασμα που ίσως δεν χρειάζεσαι. Αν πάλι θέλεις εσύ και το μικρό σου να κινηθείτε σε πιο απλές διαδικασίες, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξετε το δεντράκι σας από γκοφρέ χαρτόνι. Στολίδια; Μερικά μικρά κουμπιά – που σίγουρα έχουν περισσέψει – είναι τα πλέον κατάλληλα.

Προσωπική γιρλάντα

Και τώρα που φτιάξατε τα δεντράκια, τα στολίδια σας και τους μικρούς Άι – Βασίληδες, τι θα έλεγες να τους κάνετε μία μικρή τρυπούλα στην κορυφή και να περάσετε ένα γερό σχοινί; Σιγά – σιγά, προσεκτικά, βήμα – βήμα, ένας κόμπος στην αρχή και ένας στο τέλος. Έτοιμη η δική σας παιχνιδιάρικη γιρλάντα!

Read More

And More