4 σοβαροί λόγοι που ΠΡΕΠΕΙ να κόψεις τη ζάχαρη!

Το ότι πρέπει να περιορίσεις τη ζάχαρη για το καλό της υγείας και της δίαιτάς σου το ήξερες. Αλλά για ποιους λόγους είναι τόσο επιβλαβής -και ιδιαίτερα η επεξεργασμένη- σε σημείο να πρέπει να την αποφεύγουμε τελείως;

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγείας και Καρδιάς της Αμερικής, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 100 θερμίδες πρόσθετης ζάχαρης τη μέρα. Και αυτό γιατί η ζάχαρη:

1. Είναι εθιστική: Η ζάχαρη, όπως τα ναρκωτικά, ανεβάζει τη διάθεση, επηρεάζοντας τον εγκέφαλο και απελευθερώνοντας ντοπαμίνη στο αίμα. Έτσι λοιπόν σε εθίζει και σε κάνει να τη ζητάς συνέχεια για να νιώσεις καλύτερα.

2. Συνδέεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα
: Νέες έρευνες έχουν αποδείξει πως η υπερκατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με νοσήματα της καρδιάς, ακόμα και για άτομα που δεν είναι υπέρβαρα. Άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, κατανάλωναν 25% περισσότερη ζάχαρη ημερησίως από ό,τι χρειάζονταν με αποτέλεσμα να έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.



3. Αυξάνει το λίπος στην κοιλιά:
Η φρουκτόζη που περιέχει η ζάχαρη και χρησιμοποιείται στα επεξεργασμένα τρόφιμα, επηρεάζει τα κύτταρα που συνδέονται με το λίπος, με αποτέλεσμα να δημιουργεί λίπος στην κοιλιά.

4. Επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα: Σύμφωνα με έρευνα γιατρών, η υπερβολική ζάχαρη δημιουργεί προβλήματα στο ανοσοποιητικό και μάλιστα ευθύνεται για την ευαισθησία σε γρίπες και λοιμώξεις. Εάν λοιπόν νιώθεις ότι αρρωσταίνεις πολύ εύκολα τότε καλό είναι να κοιτάξεις πόση ζάχαρη καταναλώνεις!

Read More

And More