4 τρόποι να ενισχύσεις την ενέργειά σου και να αδυνατίσεις

Δεν θέλω αυτό το άρθρο να σου περάσει απαρατήρητο. Ευθύς αμέσως θα σε ενημερώσω ότι ενισχύοντας την ενέργειά σου μπορείς να επιταχύνεις το μεταβολισμό, αλλά και να αντεπεξέλθεις σε μια έντονη άσκηση στο γυμναστήριο. Όπως έλεγαν δηλαδή οι παλιοί, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Μέχρι στιγμής, ο πιο γνωστός τρόπος για το πετύχεις ήταν η κατανάλωση του καφέ. Τι γίνεται με σένα όμως που έχεις πει οριστικό αντίο στην καφεΐνη ή με εσένα που προσπαθείς να την βγάλεις από τη ζωή σου;

Εγώ είμαι αυτή που σου έχει δηλώσει ότι έχω μεγάλη αδυναμία στον καφέ. Υπάρχουν όμως και φάσεις στη ζωή μου (όπως αυτή), που κάνω rehab από την αγαπημένη μου καθημερινή συνήθεια και προσπαθώ να βρω τρόπους ώστε να σηκώνομαι με όρεξη το πρωί, να έχω ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην κυκλοφορώ σαν κοιμισμένη στο γραφείο. Αν βρίσκεσαι κι εσύ στην ίδια κατάσταση με μένα, ακολούθησε τα παρακάτω tips που σου προτείνω!


1. Πιες νερό

Είναι ευρέως γνωστό ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κυρίως από νερό, οπότε πρέπει να είναι και σωστά ενυδατωμένο. Η έλλειψη νερού μπορεί να σε οδηγήσει σε αδυναμία και επιβράδυνση του μεταβολισμού. Ξεκίνα το πρωί με ένα ποτήρι και κατανάλωσε κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλα 7 – 8.


2. Κατανάλωσε ένα υγιεινό πρωινό

Πέτα στα σκουπίδια τις βάφλες, τις κρέπες και τα κέικ και προτίμησε ένα υγιεινό πρωινό με φυσικά σάκχαρα, όπως είναι τα φρούτα. Καταλαβαίνεις και από μόνη σου ότι αυτό θα σου προσφέρει λιγότερες θερμίδες, πολλά θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και άπλετη ενέργεια.


3. Μην υπερκαταναλώνεις

Το να σταματήσεις να τρως μεγάλες μερίδες δεν έχει να κάνει μόνο με το αδυνάτισμα (αλλά είναι και αυτό). Έχεις παρατηρήσει που τις μεσημεριανές ώρες, αν φας πολύ, θες μετά να πας για ύπνο; Αυτό συμβαίνει επειδή το στομάχι για να κάνει τη διαδικασία της πέψης σπαταλάει αρκετή ενέργεια. Οπότε προσπάθησε να μην το επιβαρύνεις για να διατηρήσεις την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα και φυσικά να διατηρήσε αδύνατη.

4. Μάθε να αναπνέεις σωστά
Οι περισσότεροι από εμάς αναπνέουμε λάθος, με αποτέλεσμα να σπαταλάμε extra ενέργεια και να κουραζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μαθήματα yoga ή να αναπνέεις βαθιά το πρωί πριν σηκωθείς από το κρεβάτι.

Παρόλα αυτά, θέλω να ξέρεις ότι και ο καφές έχει πολλά οφέλη που βοηθούν το σώμα και το μεταβολισμό. Αν είσαι σε περίοδο αδυνατίσματος πιες τον χωρίς ή με υποκατάστατο ζάχαρης και με άπαχο γάλα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164