6 λιπαρές τροφές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις!

Μην ξεγελιέσαι διαβάζοντας τον τίτλο. Δεν εννοώ ότι το burger, οι τηγανιτές πατάτες και τα γλυκά θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες υγιεινές τροφές με “καλά” λιπαρά, που βοηθούν στην απώλεια βάρους και στη καύση λίπους. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι για να λειτουργήσουν αυτές οι τροφές θα πρέπει ήδη να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να αποφεύγεις όλα τα βλαβερά στοιχεία για το σώμα. Δηλαδή, μην περιμένεις ότι θα δεις αποτέλεσμα αν φας ένα ολόκληρο σουβλάκι και μετά ξηρούς καρπούς.

Αυτό το άρθρο έχει σαν στόχο να σε κάνει να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές που μπορούν να δώσουν γεύση στα γεύματά σου και ταυτόχρονα να σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Αν είσαι αρκετά διαβασμένη θα δεις ότι σε πολλά από αυτά ορκίζονται οι μεγάλες σταρ, αλλά και πολλά κορίτσια που ήδη γνωρίζω. Πάμε να τα δοκιμάσουμε μαζί;

Ξηροί καρποί
Παρόλο που οι ξηροί καρποί έχουν αρκετές θερμίδες, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να αυξήσουν την καύση των θερμίδων όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ηρεμίας και ακινησίας. Επίσης, διατηρούν το αίσθημα κορεσμού για ώρες.

Λάδι καρύδας
Η κατανάλωση του έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει το μεταβολισμό να κάψει 120 θερμίδες επιπλέον ημερησίως.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο μπορεί να σου προσφέρει έναν αξιόλογο συνδυασμό από υγιεινά λίπη, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Το μυστικό του είναι ότι αποβάλει την αίσθηση της πείνας ακόμα και για ώρες.

Σολομός
Λόγω της περιεκτικότητάς του σε λιπαρές ουσίες και στη πλούσια γεύση του, βοηθάει το στομάχι να μένει γεμάτο για ώρες, χωρίς να σου προκαλέσει φούσκωμα.

Αβγό
Το αβγό δεν φαίνεται να αυξάνει την κακή χοληστερόλη, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν. Σύμφωνα με μια μελέτη, υιοθέτησέ το στη διατροφή σου και αμέσως θα σε απαλλάξει από τις λιγούρες.

Τυρί
Έχει αποδειχθεί ότι το τυρί βοηθάει το μεταβολισμό και στην απώλεια βάρους, ειδικά αν καταναλώνεις 4 μερίδες εβδομαδιαίος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείς να παραγγέλνεις τη πίτσα σου με extra τυρί.

Read More

And More