6 Τρόποι για να μην παρατήσεις τη γυμναστική στο σπίτι

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην οικονομία, λίγες έχουν τη δυνατότητα να γραφτούν στο γυμναστήριο ή σε κάποια δραστηριότητα. Φυσικά το TLIFE έχει δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, παρουσιάζοντάς σου κάθε βδομάδα ασκήσεις στο σπίτι, με οδηγούς την Μάντυ Περσάκη ή την Ιωάννα Κολιακουδάκη. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει χωρίς να ξοδέψεις χρήματα ή να σπαταλήσεις πολύ χρόνο για να αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση ένα καλλίγραμμο σώμα. Όπως σου έχω ξαναπεί το μόνο που χρειάζομαι από σένα είναι την επιμονή και την υπομονή σου.

Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δύο στοιχεία απουσιάζουν και επικρατεί η άρνηση ή η κούραση; Παρακάτω θα βρεις τρόπους που θα σε κρατήσουν προσηλωμένη στο στόχο σου και θα σε κάνουν να μην πεις ξανά όχι στη γυμναστική στο σπίτι. Εντάξει, όλες κάποια στιγμή αμελήσαμε το σώμα μας και τη γυμναστική, αλλά ειδικά αυτή την περίοδο καλό θα ήταν να μην τα παρατήσουμε και επικεντρωθούμε σε αυτό που ονομάζουμε εμείς “καλλίγραμμο σώμα”. Πάμε λοιπόν να δούμε!


Μην υπερβάλλεις!

Θέσε μικρούς και κοντινούς στόχους και αύξησέ τους ανά διαστήματα. Μην ελπίζεις ότι σε μια βδομάδα θα γίνεις σαν την Andriana Lima γιατί θα απογοητευτείς και θα τα παρατήσεις σύντομα.

Κοίτα μπροστά.
Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Πρώτον, σκέψου ότι οτιδήποτε κάνεις για το σώμα σου, κάποια στιγμή θα το βρεις μπροστά σου και θα είσαι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Δεύτερον, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Motivation and Emotion, έδειξε ότι οι άνθρωποι που κάνουν τις ασκήσεις και κοιτάζουν ευθεία, είναι πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν και ύστερα νιώθουν λιγότερο κουρασμένοι. Εν ολίγοις, μην αποσπάς την προσοχή σου με διάφορα πράγματα γιατί εξαντλείς πιο γρήγορα το σώμα σου.

Τράβηξε βίντεο τον εαυτό σου.
Εντάξει στην αρχή μπορεί να σου φανεί λίγο γελοίο και να ντραπείς, αλλά αυτή η διαδικασία θα σε κάνει να είσαι πιο αφοσιωμένη σε αυτό που κάνεις, καθώς θα νομίζεις ότι κάποιος σε παρακολουθεί. Άσε που όταν θα δεις το βίντεο θα διορθώσεις όλα αυτά που κάνεις λάθος και δεν αντιλαμβάνεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης.


Μην χρησιμοποιείς τη μαγική λέξη.

Ποια είναι αυτή; “Αργότερα”, “ας κάνω ένα διάλειμμα”, κλπ! Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να πάρεις στα σοβαρά τη γυμναστική και σύντομα θα είναι μια συνήθεια που θα έχεις βγάλει από την καθημερινότητά σου. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Personality and Social Psychology, οι άνθρωποι που αμελούν πράγματα και δεν πειθαρχούν τον εαυτό τους έχουν προβλήματα ασυνέπειας σε όλη την κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.

Μην κάνεις περικοπές.
Όσο ελάχιστο χρόνο και αν έχεις, πιστεύω ότι μπορείς να κλέψεις έστω μισή ώρα την ημέρα για να “φροντίσεις” και να γυμνάσεις τοπ σώμα σου. Οπότε, οι δικαιολογίες του τύπου δεν προλαβαίνω, προέρχονται κυρίως επειδή βαριέσαι.

Βάλε ένα πρόγραμμα.
Σου έχω εξηγήσει ξανά ότι ο εγκέφαλος, στο κομμάτι της διατροφής και της γυμναστικής, μπορεί να αντεπεξέλθει καλύτερα αν υπάρχει πρόγραμμα. Γράψε σε ένα χαρτί τις ημέρες, τις ώρες και το είδος της άσκησης που θα ακολουθείς καθημερινά και κόλλησέ το στο ψυγείο σαν οδηγό σου. Γίνε δηλαδή ο personal trainer του εαυτού σου.

Και αφού είδαμε πως θα μείνουμε προσηλωμένες στο στόχο μας, δες ΕΔΩ ασκήσεις γυμναστικής για να κάνεις καθημερινά στο σπίτι σου!

Read More

And More