8 τροφές που ο διαιτολόγος σου θα ήθελε να τρως!

Παρόλο που η υγιεινή διατροφή είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο (λόγω απαιτήσεων και αναγκών), υπάρχουν κάποιες τροφές που όλοι γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε πιο συχνά. Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια βλέπεις όλο και περισσότερες επιλογές σε smoothies και σαλάτες, το αβοκάντο να πρωταγωνιστεί σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, ενώ η κινόα έχει αντικαταστήσει πλέον τα ζυμαρικά και το ρύζι που κάποτε επιλέγαμε.

Ναι, κάποια από αυτά τα παραδείγματα είναι οι υγιεινές επιλογές που όλες πρέπει να υιοθετήσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια υγιή και αδύνατη σιλουέτα μια ζωή. Για να μην μένουμε όμως στα παραδείγματα και με σκοπό να περάσουμε στην πράξη, παρακάτω θα βρεις 8 τροφές που όλοι οι διαιτολόγοι θα ήθελαν εμείς, οι κοπέλες που αγαπάμε το σώμα μας, να τρώμε σε συστηματική βάση, ώστε να αδυνατίσουμε ή να παραμείνουμε στα κιλά μας, να μην στερούμαστε τη γεύση και φυσικά το πιο σημαντικό, τα θρεπτικά συστατικά!


ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Ένα νόστιμο λαχανικό με πολλά αντιοξειδωτικά. Βοηθάει στην καταπολέμηση χρόνιων παθήσεων και μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται πιο νέα. Είναι η τροφή που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, καθώς καταπολεμάει τη δυσκοιλιότητα και τις φλεγμονές, και η επιλογή που θα δώσει ξεχωριστή γεύση στη σαλάτα σου ή θα συνοδεύσει το κοτόπουλό σου!


ΧΟΙΡΙΝΟ

Μπορεί να έχει κακή φήμη λόγω των λιπαρών, που όμως συναντάμε συνήθως στο μπέικον. Αν επιλέξεις τα σωστά κομμάτια από το χοιρινό κρέας μπορείς να λάβεις άπαχη πρωτεΐνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο και σελήνιο.

 


ΤΥΡΙ COTTAGE

Είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, καθώς μισό φλιτζάνι περιέχει περίπου 13 γραμμάρια πρωτεΐνης και 10% του ασβεστίου που χρειαζόμαστε καθημερινά. Επίσης, δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και προκαλέι αίσθημα κορεσμού και πληρότητας. Μπορείς να το φας σκέτο ή με φρούτα και ξηρούς καρπούς, με ζυμαρικά ή να το προσθέσεις ακόμη και σε smoothies.

 


ΑΓΡΙΑ BLUEBERRIES

Αυτά τα blueberries έχουν υπερδιπλασιάσει αντιοξειδωτικά σε σχέση με τα συνηθισμένα μούρα. Μπορείς να τα βρεις στην αγορά σε κατεψυγμένη μορφή και να τα προσθέσεις στα smoothies για κρεμώδη υφή.


ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τα θαλασσινά, τα ψάρια και τα οστρακοειδή, είναι μια καλή πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο και ψευδάργυρο. Επιπλέον, τα λιπαρά ψάρια, όπως κονσέρβα τόνου, σολομός, γαύρος, ρέγγα, σαρδέλα, πέστροφα, παρέχουν δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), ένα είδος ωμέγα-3 λιπαρά, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθούν στην επιβράδυνση της γήρανσης.

 


ΦΑΣΟΛΙΑ

Τα φασόλια είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ίνες, βοηθά στη μείωση λίπους στην περιοχή της μέσης και στη βελτίωση της πέψης. Εάν αγοράσεις φασόλια σε κονσέρβα, φρόντισε να τα ξεπλύνεις πριν τα καταναλώσεις, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα σε νατρίου.

 


ΡΟΔΙ

Ένα αντιοξειδωτικό φρούτο του φθινοπώρου που θεωρείται superfood. Είναι γλυκό και σου αφήνει μια ευχάριστη – ξινή γεύση στο τέλος. Περιέχει πολυφαινόλες, βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες και μπορείς να τα βρεις εύκολα αυτήν την περίοδο στην αγορά.

 


ΚΑΝΕΛΑ

Η κανέλα είναι ένα καρύκευμα που συχνά επιλέγουμε το φθινόπωρο ή το χειμώνα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να την επιλέγουμε όλο το χρόνο. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έρευνες έχουν δείξει ότι συμβάλει στη βελτίωση της γλυκόζης του αίματος, στη μείωση καρδιακών παθήσεων, καθώς και επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Δοκίμασε να την πασπαλίσεις πάνω στον καφέ, τη βρώμη, τα φρούτα ή ακόμα και στο κοτόπουλο.

Read More

And More