Home Gym: Όλα όσα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το δικό σου γυμναστήριο στο σπίτι

Λένε ότι τα δύο πιο δύσκολα σημεία μίας προπόνησης είναι η ίδια η προπόνηση, αλλά και η στιγμή που πρέπει να αφήσεις το σπίτι σου και να κατευθυνθείς προς το γυμναστήριο. Στον δεύτερο παράγοντα, πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στην “καρδιά” του χειμώνα κάτι που σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές και η ζεστασιά του σπιτιού μας φαντάζει μικρό παράθυρο. Ε, λοιπόν, δεν θα πας γυμναστήριο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα αθληθείς. Σύμφωνοι; Θα φτιάξεις τον δικό σου χώρο σου εντός οικίας. Αν το σκέφτεσαι σοβαρά, τσέκαρε τα απαραίτητα που πρέπει να έχεις μαζί σου...

Βαράκια
Είναι ένα εργαλείο χρήσιμο για πολλές ασκήσεις και ακόμα περισσότερες μυϊκές ομάδες. Μαζί του μπορείς να γυμνάσεις τα χέρια σου, να συνοδεύσεις τα καθίσματα του, να ευθυγραμμίσεις την πλάτη σου, να ροκανίσεις τους πλάγιους κοιλιακούς σου, να δυναμώσεις το στήθος και την πλάτη σου. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Kettlebell
Αν τα βαράκια δεν σε βοηθούν και τόσο στην εκτέλεση των ασκήσεων, υπάρχει λύση. Ενεργοποιεί και τα δύο χέρια ενώ εσύ κρατάς ένα μόνο αντικείμενο. Άσε που μπορείς να το εφαρμόσεις σε όλες τις ασκήσεις που ανέφερα παραπάνω και ακόμα περισσότερες.

Σχοινάκι
Ή αλλιώς Jumping Rope. Αποτελεί την πιο αποτελεσματική μορφή αερόβιας, την οποία μπορείς να πραγματοποιήσεις χωρίς να κάνεις βήμα. Θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, θα κάψεις λίπος και θα απαλλαγείς από τις περιττές θερμίδες. Easy;

Ιμάντες TRX
Αν έχεις το κατάλληλο σημείο για να τους τοποθετήσεις σωστά και με ασφάλεια, τότε ετοιμάσου να αξιοποιήσεις το βάρος του σώματος για να το γυμνάσεις. Μην περιοριστείς μόνο στην πλάτη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείς να κάνεις εξαιρετικές προβολές – που είναι και η άσκηση που σε βοηθάει να κάψεις περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα – και να ενδυναμώσεις τους ώμους σου.

Λάστιχα αντίστασης
Θες να αποκτήσεις καλλίγραμμα πόδια, αλλά δεν ξέρεις τι άλλο να χρησιμοποιήσεις εκτός από το βάρος του σώματος. Γιατί, είσαι προχωρημένο Fitness Girl και θες να ανεβάσεις επίπεδο και ένταση άσκησης. Η λύση “κρύβεται” στα συγκεκριμένα λάστιχα, τα οποία, by the way, κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα για να επιλέξεις το αγαπημένο σου.

Pilates Ball
Δεν είναι απαραίτητο να την χρησιμοποιήσεις για να εκτελέσεις τη συγκεκριμένη άσκηση. Ετοιμάσου να ενδυναμώσεις όλο σου το σώμα με μία μόνο μπάλα. Εντάξει, και με πολλή προσπάθεια ή κόπο, γιατί, όπως γνωρίζεις πολύ καλά, τα αγαθά κόποις κτώνται. Δοκίμασε να εκτελέσεις τα ροκανίσματα των κοιλιακών σου πάνω σε αυτή την μπάλα και θα μας θυμηθείς. Στο υπογράφουμε κιόλας!

Μονόζυγο
Το κολλάς (κυριολεκτικά) σε όποια πόρτα του σπιτιού θέλεις και το χρησιμοποιείς οποιαδήποτε στιγμή θέλεις. Ναι, το μονόζυγο έχει τη συγκεκριμένη ευκολία. Έχει, όμως, και τη χάρη να γραμμώνει γρήγορα την πλάτη σου, ενώ σε βοηθά να αποκτήσεις και σωστή στάση σώματος. Enjoy Before It Hurts!

Yoga Mat
Δεν μπορείς να εκτελέσεις τις ασκήσεις που έχεις στο μυαλό σου στο πάτωμα. Θα βλάψεις την πλάτη σου και το σημαντικότερο: ίσως χρειαστείς και φυσικοθεραπευτή μετά. Για αυτό, στρώσε ένα στρώμα στο δάπεδο και μόλις έκανες κίνηση… Mat!

Abs Roll
Κάτι πιο δύσκολο για τους κοιλιακούς… γιατί το σώμα σου αντέχει και οι κοιλιακοί σου επίσης. Ζόρισε τους, λοιπόν, και ροκάνισε τους! 

Καθαρές πετσέτες
Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Στρώσε την πετσέτα πάνω στο Yoga Mat σου, φόρεσε την στους ώμους αν κάνεις τις ασκήσεις όρθια. Έτοιμη! 

 

Read More

And More