Kombucha: Μια υπερτροφή πλούσια σε προβιοτικά που κατακλύζει τον κόσμο του wellness

Η Kombucha, το ρόφημα τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση και έχει κατακτήσει τον κόσμο της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς, έχει προστεθεί στη λίστα με τα superfoods χάρη στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει.

Πρόσφατα, ωστόσο, η kombucha προστέθηκε και στον ​​κόσμο του skincare. 

Γνωστή και ως το «ελιξίριο της ζωής», η kombucha, μετρά πάνω από 2.000 χρόνια ύπαρξης. Προέρχεται από την αρχαία Κίνα και εξαπλώθηκε στην Ασία και την Ευρώπη, κερδίζοντας τελικά δημοτικότητα και στο δυτικό κόσμο.

Τα βασικά συστατικά του ροφήματος kombucha περιλαμβάνουν μαύρο ή πράσινο τσάι, ζάχαρη και μια συμβιωτική καλλιέργεια βακτηρίων και μαγιάς (scoby).

Η μαγεία συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, όταν το scoby καταναλώνει τη ζάχαρη, μετατρέποντάς τη σε ένα spicy, αναβράζον ρόφημα.

#1 Πανίσχυρο superfood 

προβιοτικά είναι ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλής η kombucha, καθώς ενισχύουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου, βελτιώνουν την πέψη και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα υγιές έντερο είναι θεμέλιος λίθος για τη συνολική ευεξία μας.

#2 Αντιοξειδωτική δράση

Η kombucha μεταξύ άλλων, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.

Αυτές οι ιδιότητες την καθιστούν ελκυστική επιλογή για την πρόληψη χρόνιων παθήσεων αλλά και για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

@labondancedebea

Kombucha 1 fermentación 1 segunda: pomelo y romero Mi amada Kombucha… el equilibrio perfecto entre tradición y creatividad. Hoy te cuento cómo preparo una Kombucha vibrante con pomelo y romero, desde la primera fermentación, el corazón de todo, hasta la segunda fermentación, donde los sabores se combinan en una explosión única. Si buscas un sabor menos amargo, puedes pelar el pomelo antes de prensarlo. Recuerda vigilar la presión durante la segunda fermentación para evitar accidentes. También puedes personalizar esta receta con otras frutas o hierbas si quieres experimentar. Ingredientes Para la primera fermentación (5 litros) • 15-25 gramos de té negro • 250 gramos de azúcar 4 litros de agua • 500 ml de Kombucha madre (de la tanda anterior) • 1 scoby grande o 2 pequeños Para la segunda fermentación (750 ml): 80 ml de jugo de pomelo fresco (prensado en frío) • 650 ml de Kombucha de la primera fermentación • 1 ramita de romero fresco • 1 rodaja de pomelo fresco Elaboración Prepara la primera fermentación. Hierve un litro de agua, espera unos minutos hasta que baje la temperatura (aproximadamente a 80 °C), y añade el té negro. Deja infusionar durante 10 minutos. Retira las hojas o las bolsas de té y añade el azúcar. Mezcla bien hasta que se disuelva por completo. Enfría la mezcla añadiendo los 3 litros restantes de agua fría. Vierte el té frío en un tarro de 5 litros, añade los 500 ml de Kombucha madre y coloca el scoby encima. Cubre el tarro con un paño limpio y sujétalo con una goma. Deja fermentar a temperatura ambiente durante 7-10 días, probando ocasionalmente para ajustar el nivel de acidez a tu gusto. Para la segunda fermentación, en una botella de 750 ml, vierte 80 ml de jugo de pomelo fresco prensado en frío. Añade 650 ml de Kombucha de la primera fermentación, una ramita de romero fresco y una rodaja de pomelo. Cierra bien la botella y deja fermentar a temperatura ambiente durante 2-3 días. Refrigera para detener la fermentación y disfrutar una explosión de sabores en cada sorbo. Con mucho amor, L´abondance de Bea ♥️ #kombuchalovers #fermentacioncasera #kombucharecipe #pomeloyromero #healthydrinks #fermentacioncreativa #kombuchaaddict

♬ sonido original – labondancedebea

#3 Αποτοξίνωση και διαχείριση βάρους

To θαυματουργό ρόφημα, συμβάλλει και στην αποτοξίνωση λόγω της ικανότητας να υποστηρίζει το ήπαρ και να βοηθά τον οργανισμό στην επεξεργασία των τοξινών.

Επιπλέον, συχνά προβάλλεται ως βοήθημα για τη διαχείριση βάρους, καθώς προσφέρει αίσθημα κορεσμού και περιορίζει τις λιγούρες.

#4 Πνευματική διαύγεια

Ορισμένοι λάτρεις της kombucha. υποστηρίζουν ότι η κατανάλωσή της συμβάλλει στην πνευματική διαύγεια. Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, η σύνδεση μεταξύ της υγείας του εντέρου και της ψυχικής ευεξίας αποτελεί αντικείμενο επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Ένα ευέλικτο ελιξίριο 

Ο διπλός ρόλος της kombucha ως superfood και ως συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας αντικατοπτρίζει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά της στο σύγχρονο τοπίο ευεξίας.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια διατροφική υπερδύναμη, που προσφέρει οφέλη για την υγεία, από τη βελτίωση της πέψης έως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ παράλληλα, τα χαρακτηριστικά της kombucha ως καλλυντικό συστατικό δείχνουν ένα υποσχόμενο μέλλον στον κόσμο της ομορφιάς.

Τελικά, είτε επιλέξεις να καταναλώσεις kombucha για τα εσωτερικά της οφέλη είτε να τη συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης, είναι σημαντικό να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία υγείας ή δερματολόγο.

H kombucha αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα της διαρκώς εξελισσόμενης σύνδεσης μεταξύ διατροφής και περιποίησης, αποδεικνύοντας ότι τα δώρα της φύσης μπορούν να μας μεταμορφώσουν εσωτερικά και εξωτερικά. 

Κεντρική φωτογραφία: 

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164