Αδυνάτισμα: 5 τρόποι να κάψεις περισσότερο λίπος

Κάνεις δίαιτα και χάνεις κιλά. Όλα καλά. Ή μήπως όχι; Είσαι σίγουρη ότι όσο ο αριθμός στη ζυγαριά πέφτει εσύ αποχωρίζεσαι από πάνω σου τα σωστά στοιχεία; Μυϊκός ιστός ή λίπος; Ιδού το δίλημμα. Γιατί, δεν είναι το ίδιο… Το σημαντικό είναι να χάσεις λίπος. Έτσι, θα τονωθεί το μυϊκό σου σύστημα και θα δεις το σώμα σου στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Για αυτό, σου έχω μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κάψεις κυρίως – και περισσότερο – λίπος. Για τσέκαρε…

“Ξύπνησε” με γυμναστική
Τις αγαπάς τις προπονήσεις σου. Εκτελείς όλες τις ασκήσεις σαν σωστό κορίτσι, ροκανίζεις τους κοιλιακούς σου και όλα πάνε καλά. Έτσι, ξυπνάς. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί. Το λίπος “καίγεται” καλύτερα το πρωί! “Όσο πιο νωρίς μετά την αφύπνιση σου γυμνάζεσαι, τόσα περισσότερα οφέλη θα αποκομίσεις. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, ο μεταβολικός ρυθμός αυξάνεται και λειτουργεί σε μέγιστα επίπεδα όταν η φυσική δραστηριότητα είναι στο σύντομο διάστημα της αφύπνισης.

Ναι στο καφεδάκι, αλλά με μέτρο
Ο καφές με καφεΐνη, αποτελεί διεγερτικό μέσο στην καύση περισσοτέρων θερμίδων. Αν καταφέρεις μάλιστα να μειώσεις ή να αποκλείσεις εντελώς τη ζάχαρη ή το γάλα που επιβαρύνει με θερμίδες το καφεδάκι σου, τότε η συνήθεια του καφέ μπορεί να γίνει μια καλή αρχή για να επιταχύνεις τις καύσεις λίπους. Δράσε έξυπνα! Απομάκρυνε από την κουζίνα σου το αφρόγαλα που τόσο ταιριάζει στο ποτήρι σου και αντικατέστησε την κανονική ζάχαρη με καστανή – αν δεν μπορείς να την “κόψεις” ολοκληρωτικά. Έτσι, θα μειώσεις τις θερμίδες ακόμα πιο πολύ…

Ξέχνα το άγχος
Αν υπάρχει ένα σίγουρο λάθος στην καύση λίπους, αυτό είναι το να ασχολείσαι όλη μέρα με τα κιλά σου και να υπολογίζεις. Πόσες θερμίδες έχασες, πόσες πήρες και η αριθμητική μόλις ξεκίνησε. Αν δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο κακό κάνεις στην υγεία σου, ίσως σε ταρακουνήσει το γεγονός πως ένας οργανισμός σε κατάσταση stress, μπλοκάρει, υπολειτουργεί και έτσι παίρνει κιλά. Κράτησε το μακριά και φέρε την απώλεια λίπους ακόμα πιο κοντά. Είναι στο χέρι σου!

Πες ένα “καλησπέρα” στις φυτικές ίνες και τις έξυπνες αντικαταστάσεις
Αντικατάστησε το ψωμί με ολικής άλεσης, το ρύζι με καφέ ρύζι και τα απλά ζυμαρικά με ολικής άλεσης. Βάλε στο πρόγραμμα πεντανόστιμα πιάτα με φασόλια, φακές και άλλα όσπρια, ακόμη και στις σαλάτες σου. Εμπιστεύσου με! Θα βγεις κερδισμένη. Εγγυημένο.

Μην ξεχνάς την πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη θα προστατέψει τους μύες σου. Θυμήσου πως ο στόχος δεν είναι να ατροφήσουν αυτοί, αλλά να μειωθεί το λίπος του σώματος. Δοκίμασε λοιπόν ελαφρώς μεγαλύτερες μερίδες άπαχης πρωτεΐνης όπως άπαχο κρέας, ψάρια, οστρακοειδή, αβγά και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά (π.χ. αποβουτυρωμένο γάλα, τυρί cottage, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά).

 

Read More

And More