Αισθάνεσαι πεσμένη; 5 τρόποι να ανεβάσεις την ενέργεια σου

Μήπως τελευταία αισθάνεσαι πεσμένη; Σαν κάτι να έχει ρίξει την ενέργεια σου και να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, οι οποίες επιστρέφουν σιγά – σιγά στους κανονικούς τους ρυθμούς; Μην αγχώνεσαι! Σήμερα, σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε μερικούς τρόπους να ανεβάσουμε… με φυσικό τρόπο την ενέργεια μας και – εννοείται! – ότι τα μυστικά μας θα τα μοιραστούμε μαζί σου!

Πιες τα ροφήματα σου… παγωμένα
Το να φτιάξεις το δικό σου ενεργειακό ποτό δεν είναι και τόσο δύσκολο! Προσθέτεις στο μπλέντερ τα αγαπημένα σου φρούτα, μερικούς σπόρους chia και (ίσως) λίγο σιρόπι Αγαύης και είσαι έτοιμη. Μην ξεχάσεις τον πάγο! Μπορεί να σου φαίνεται κάπως περιττός, όμως, ο πάγος βοηθάει τον οργανισμό σου να απορροφά γρηγορότερα τα θρεπτικά συστατικά του smoothie σου σε σύγκριση με εκείνο που αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου. Άσε που η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα…

Τεντώσου!
Μήπως αισθάνεσαι καταβεβλημένη από τη δουλειά; Αν ναι, τότε αυτή η αρκετά εύκολη άσκηση θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς και να γεμίσεις με ενέργεια, πριν προλάβεις να ακούσεις το γνωστό “κρακ”. Στάσου στα γόνατα και στις παλάμες σου, έκπνευσε και πάρε αργά ανάσα για έξι χρόνους ενώ θα κυρτώνεις τη σπονδυλική σου στήλη, σαν γάτα. Κράτα την ανάσα σου για τέσσερις με έξι χρόνους. Έκπνευσε αργά και φέρε τη σπονδυλική σου στήλη πίσω στην αρχική της θέση. Αισθάνεσαι γεμάτη ενέργεια;

Άλλαξε τη διατροφή σου
και πρόσθεσε τροφές που ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα σου. Ξηροί καρποί που μεγιστοποιούν την έκρηξη σεροτονίνης, πορτοκάλι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, δημητριακά για να ξεκινάς την ημέρα σου με γεμάτο στομάχι, αλλά και αποθήκες ενέργειας. Μην υποτιμάς και το φυστικοβούτυρο που αν το συνδυάσεις με μπανάνα πάνω σε μία φρυγανιά ή ψωμί ολικής αλέσεως, τότε θα επωφεληθείς στο μέγιστο από τα οφέλη του εκρηκτικού αυτού συνδυασμού.

Κλείσε τις μπλε οθόνες και απόλαυσε τον ύπνο σου
Μήπως τελευταία κοιμάσαι όλο και πιο αργά, επειδή η αγαπημένη σου σειρά σε κρατά σε εγρήγορση; Άλλαξε το! Μπορεί παροδικά να αισθάνεσαι ευτυχισμένη, όμως, μακροπρόθεσμα πρόκειται για μία συνήθεια που σίγουρα δεν ανεβάζει την ενέργεια σου. Πάτησε απλά το “off” στην τηλεόραση και το κινητό σου, χαλάρωσε και απόλαυσε τον ύπνο των ονείρων σου και κάπως έτσι πάτα “on” στην ενέργεια σου. 

Βάλε την κίνηση στη ζωή σου
Η υγιής ρουτίνα είναι το άλφα και το ωμέγα της επιτυχίας. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά και… τελικά να κουραστείς! Τα μικρά διαστήματα άσκησης βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και στον εγκέφαλο. Εντάσσοντάς τα στην καθημερινότητά σου θα σου φτιάχνουν πραγματικά το κέφι και θα αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειας σου. Αποστολή εξετελέσθη!  

 

Read More

And More