Ανακάλυψε το λεμονόχορτο! Μυστικό συστατικό της μαγειρικής σου για αδυνάτισμα και υγεία

Ίσως να μην το γνωρίζεις, αλλά δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Είναι ξυλώδες, σε σχήμα βολβού και έχει έντονο άρωμα λεμονιού. Από την άλλη στην γεύση και το χρώμα του πιάτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα φύλλα του. Θα αποβάλει για χάρη σου όλες τις επιβλαβείς τοξίνες, ενώ οι λιποδιαλυτές ουσίες του θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. “To λεμονόχορτο, θεωρείται ιδανική σύσταση προς την αποβολή τοξινών, της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος και της αναγέννησης του συνδετικού ιστού. To γεγονός των ιδιαίτερων ευεργετικών ιδιοτήτων του έγκειται στο ότι εμπεριέχει τις βιταμίνες Β 1, Β 2, Β 12 (απ’ το σύμπλεγμα Β) και τις λιποδιαλυτές Α και C. Τέλος, είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα σε φώσφορο, κάλιο”.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ;

Η λεμονάτη γεύση του δεν μπορεί παρά να δώσει ευχάριστη νότα στα φαγητά σου. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλων των ειδών τα φαγητά

Σαλάτες: Ετοίμασε δροσερό ντρέσινγκ με πολτοποιημένο λεμονόχορτο και χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού για τις αγαπημένες σου σαλάτες.

Πουλερικά: Λίγο ψιλοκομμένο λεμονόχορτο στην κοιλιά του κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο είναι αρκετό.

Ψάρια: Αν επιλέξεις να τα κάνεις στο τηγάνι, απλά βάλε το λεμονόχορτο στην κοιλιά του ψαριού. Αν πάλι τα κάνεις ψητά, λιώσε το λεμονόχορτο και πρόσθεσέ το στο λαδολέμονο που χρησιμοποιείς κατά το ψήσιμο. 

Σούπες: Άφησε μεγάλα κομμάτια από τον βολβό του φυτού στο νερό της σούπας που βράζει. Αφαίρεσέ τα πριν σερβίρεις. 

Read More

And More