Ανθοθεραπεία! Άρωμα Άνοιξης…

Τα λουλούδια φέρνουν την ευτυχία… Όταν τα λαμβάνεις από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, όταν βάζουν χρώμα στο χώρο μας και φυσικά όταν δίνουν ευχάριστο άρωμα στο περιβάλλον.

Από εκεί εμπνέεται και η ανθοθεραπεία, με την οποία μπορεί να προσφέρει κανείς στον εαυτό του μια εναλλακτική – ενεργειακή θεραπεία, αντίστοιχη με τις ολιστικές. Η διαφορά είναι πως στην περίπτωση της ανθοθεραπείας η δράση γίνεται με τα λεγόμενα ανθοϊάματα.

Πρόκειται για φάρμακα που παρασκευάζονται από εκχύλισμα συγκεκριμένων λουλουδιών. Τα επιλεγμένα λουλούδια τοποθετούνται σε νερό και στον ήλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια το εκχύλισμα αυτό αναμειγνύεται με μπράντυ. 2-3 σταγόνες από τα διάφορα αυτά ανθοϊάματα αρκούν για να ευνοηθεί ο οργανισμός από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Σε τι μπορούν να βοηθήσουν;

Η χρήση των ανθοϊαμάτων μπορεί να γίνει και παράλληλα με κλασική φαρμακευτική αγωγή, μιας και δεν περιλαμβάνει χημικά συνθετικά. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Σε γενικές γραμμές η ανθεραπεία υπόσχεται να σε βοηθήσει:

– Ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του στρες, όπως και αν εκδηλώνεται στην καθημερινότητά σου.

– Εκτός όμως από την άμεση επίδραση ενάντια στο άγχος, χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις κάτι (περαν του να λαμβάνεις τις σταγόνες), τα ανθοϊάματα μπορούν να γίνουν καταλύτες της προσωπικότητας και να σε βάλουν σε μια διαδικασία αυτοεξέλιξης και αυτοπραγμάτωσης.

– Όταν γίνεται συστηματική χρήση, τότε το άτομο φαίνεται πως αποφορτίζεται από συσσωρευμένες ή ακόμη και κληρονομικές εντάσεις, “ξεμπλοκάροντας” ικανότητες του ανθρώπου που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά.
– Μπορεί να βελτιώσει προβλήματα που προέρχονται από χρόνιες παθήσεις και πόνους που σε ταλαιπωρούν.

– Εκτός όμως από την ευεργετική δράση ενάντια σους πόνους και το στρες, στόχος της ανθοθεραπείας είναι να βελτιώσει συνολικά το επίπεδο ζωής του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Είτε αυτό αφορά στην επιδίωξη προσωπικών στόχων, είτε στην καλύτερη επικοινωνία, είτε τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις.

Που μπορώ να τα βρώ;

Δεν είναι απαραίτητο να τα φτιάξεις από μόνη σου. Τα ανθοϊάματα που θα βρεις σε ειδικά καταστήματα εναλλακτικών θεραπειών, μετρώνται σήμερα σε χιλιάδες, με σκοπό να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο πρόβλημα του καθενός.

Read More

And More