Απλές ασκήσεις στο σπίτι για σφιχτούς και γραμμωμένους κοιλιακούς

Ασκείσαι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και η φόρμα σου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αξίζεις συγχαρητήρια. Οι κοιλιακοί σου όμως δεν είναι όσο γραμμωμένοι θα ήθελες. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα από τα σημεία του σώματος που θέλουν επιμονή και υπομονή μέχρι να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σήμερα όμως σου έχω καλά νέα.

Μπορείς να αποκτήσεις τέλειους κάνοντας τις σωστές ασκήσεις στο σπίτι. Η  Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη σου δείχνει ένα μικρό πρόγραμμα που αποτελείται από τέσσερις ασκήσεις. Μπορείς να το ακολουθείς  καθημερινά στο σπίτι. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. 

Άσκηση 1η: Τοποθετώ τα χέρια πίσω από το κεφάλι μου και το ένα πόδι λυγισμένο πάνω στο άλλο, ενώνοντας τον αστράγαλο του ενός με το γόνατο του άλλου ποδιού. Με την εκπνοή, στρίβω τον κορμό προς το έξω γόνατο και ταυτόχρονα φέρνω και τα δύο πόδια κοντά στον κορμό μου με σκοπό να ενώσω αντίθετο αγκώνα γόνατο. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

Άσκηση 2η: Ξεκινάω ξαπλωμένη στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια τεντωμένα πίσω στο έδαφος. Με την εκπνοή σηκώνομαι μέχρι πάνω και κάθομαι με ισχία πλάτη στα ισχία μου με τα χέρια τεντωμένα στην ευθεία των ώμων. Ύστερα κατεβαίνω αργά σπόνδυλο- σπόνδυλο στην αρχική μου θέση. Επαναλαμβάνω για 1’.

Άσκηση 3η: Στην ίδια θέση έχω το κεφάλι και τα χέρια κάτω στηριζόμενη στο ένα πόδι, με το άλλο να ακουμπάει λυγισμένο ενώνοντας τον αστράγαλο με το αντίθετο γόνατο. Κρατάω τη λεκάνη μου σταθερά ψηλά και με την εκπνοή τεντώνω το λυγισμένο πόδι ανοικτά και στο πλάι. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’ σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 4η: Σε εδραία θέση έχω το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο στο πλάι. Δουλεύοντας εναλλάξ, ρίχνω πρώτα τον κορμό μου μπροστά και μετά κάμπτω κορμό προς το τεντωμένο πόδι. Επαναλαμβάνω για 30’’.

Read More

And More