Δίαιτα: Το διατροφικό μενού που θα σε βοηθήσει να διώξεις τα κιλά που πήρες το Πάσχα

Επιστροφή στην καθημερινότητα για τις περισσότερες σιγά – σιγά. Και τώρα είναι που πρέπει να οργανωθείς, να ανασυνταχθείς και να προετοιμαστείς για τη διατροφή σου. Για να φύγει ό,τι κιλάκι άφησε πίσω το Πάσχα και να είσαι έτοιμη για το μαγιό σου. Πάρτο απόφαση, κάνε ένα meeting με τον εαυτό σου, βάλε στόχο και πάμε…

Με τη συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου logodiatrofis Νεμέας, Αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, θα διώξουμε τα κιλά που μας ενοχλούν. Με το διατροφικό μενού που θα βρεις στο τέλος του άρθρου. Ο λόγος στην ειδικό…

Το Πάσχα τελείωσε και πλησιάζει το καλοκαίρι. Πολλές από εμάς γυρίσαμε στις υποχρεώσεις και στην καθημερινότητά μας και σίγουρα μας απασχολούν και οι διατροφικές ατασθαλίες που κάναμε και ίσως τα επιπλέον κιλά που μπορεί να πήραμε. Δεν χρειάζεται να στεναχωριόμαστε και να αγχωνόμαστε για τα 2 – 3 κιλά του Πάσχα εφόσον υπάρχει λύση…

Μέσα από απλά πράγματα και κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφική μας συμπεριφορά η απώλεια των κιλών των διακοπών γίνεται πολύ πιο εύκολη!

Μικρά χρήσιμα διατροφικά tips είναι:
-Ο στόχος της απώλειας θα πρέπει να είναι ρεαλιστικός! Ένας υπερβολικά υψηλός στόχος πιο πιθανό είναι να σας απογοητεύσει. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας ακόμα και αν δεν καταφέρατε να φτάσετε τον τελικό στόχο γιατί η διαφορά είναι εμφανής πλέον.

-Στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την άσκηση. Επιλέξτε λοιπόν ένα είδος άσκησης που σας αρέσει και σας κάνει να ξεχνιέστε ενώ παράλληλα τονώνεται το μεταβολισμό σας και «καίτε» θερμίδες!

-Μία αποτελεσματική δίαιτα δεν είναι τίποτα άλλο από μία ισορροπημένη δίαιτα. Συνεπώς, η κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφών είναι απαραίτητη. Οι δίαιτες αποκλεισμού σπάνια αποφέρουν αποτέλεσμα.

-Καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (τουλάχιστον 5 μερίδες ανά ημέρα) θα σας βοηθήσει να παραμένετε σε τόνωση εξασφαλίζοντας σας παράλληλα τις βιταμίνες που χρειάζεστε!

-Εξασφάλιση επαρκούς ενυδάτωσης μέσω της καθημερινής πρόσληψης τουλάχιστον 2 λίτρων υγρά!

-Η κατανάλωση πρωινού γεύματος είναι μία συνήθεια που θα πρέπει να υιοθετήσετε! Το πρωινό βοηθάει να μην πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιπλέον παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη γλυκόζη προκειμένου να είστε σε εγρήγορση!

-Προγραμματίστε συχνά και μικρά γεύματα! Με αυτόν τον τρόπο θα νιώθετε χορτάτες αποφεύγοντας έτσι τα επεισόδια υπερκατανάλωσης φαγητού κατά τη διάρκεια του γεύματος και τα θερμιδογόνα snack (παγωτά, γλυκά…) που μπορείτε να προμηθευτείτε ενώ είστε στο δρόμο!

-Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στα 4-5 ποτήρια κρασί την εβδομάδα.

 

ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

 

 

 

 

 

Read More

And More