Δίαιτα: Το διατροφικό μενού που θα σε βοηθήσει να πεις “Αντίο” στο περιττό λίπος

Το να ξεκινήσεις μία δίαιτα είναι δύσκολο. Το να παραμείνεις πιστή στο πρόγραμμα, κλείνοντας τα μάτια στις πιθανές ατασθαλίες είναι ακόμα δυσκολότερο. Ίσως αυτό που να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία να είναι ότι κάθε δίαιτα συνοδεύεται από νέους κανόνες. Αλήθεια, έχεις νιώσει και εσύ μπερδεμένη σχετικά με το τι πρέπει και κυρίως τι ΔΕΝ πρέπει να καταναλώσεις κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας;

Είτε επιλέξεις μία δίαιτα με στόχο τη μείωση λίπους, είτε μία Keto μορφής, υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να ακολουθείς σε κάθε δίαιτα:

  • Πρέπει να χάνεις έως 4 κιλά το μήνα. Ξέρω ότι όλοι μας προσπαθούμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όμως αυτό μόνο καλό δεν μας κάνει εν τέλει. Αρκετοί διατροφολόγοι συνιστούν ότι δεν πρέπει να χάνεις πάνω από 4 κιλά μέσα στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών. Καλύτερα, αργά και σταθερά, παρά γρήγορα και απότομα.
  • Μη ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό. Το νερό ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου και επιταχύνει την καύση τροφών. Έτσι, δύο λίτρα νερό την ημέρα θα σε κρατήσουν ενυδατωμένη και το δέρμα σου λαμπερό.
  • Μην παραλείπεις γεύματα. Παρά το γεγονός ότι ζητάς τη βοήθεια του διατροφολόγου σου, δεν ακολουθείς πιστά το πρόγραμμα σου. Σκέφτεσαι “αν παραλείψω το απογευματινό μου, θα χάσω γρηγορότερα κιλά“. Καλύτερα, όμως, να μείνεις στη σκέψη, αφού ο διαιτολόγος-διατροφολόγος σου ξέρει πολύ καλά γιατί σου προτείνει το εκάστοτε γεύμα.
  • Δώσε σημασία στο μέγεθος της κάθε μερίδας. Μην εμπιστεύεσαι το μάτι σου. Αρκετοί βάζουν στο πιάτο τους πολύ μεγαλύτερες μερίδες από εκείνες που τους αναλογούν στην πραγματικότητα. Αν δεν έχεις δροσομετρητή, ζήτησε από τη διαιτολόγο σου να σου δείξει με ένα πιάτο πόσο χώρο πρέπει να καταλαμβάνει το κυρίως και πόσο η γαρνιτούρα.

Αν ο στόχος σου είναι η μείωση του λίπους στο σώμα, τότε σου έχουμε τη λύση: Αρχικά, δοκίμασε μία από τις δέκα λιποδιαλυτικές τροφές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς φυσικό από το περιττό λίπος. Στη συνέχεια, η κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc., Γεωργία Καπώλη , σου έχει ετοιμάσει μία εύκολη και ολοκληρωμένη δίαιτα, βασισμένη σε φυσικούς λιποδιαλύτες, η οποία θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις το λίπος από τον οργανισμό σου.

Επιμέλεια Κειμένου: Νίκος Κοντομήτρος

Read More

And More