ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: Χάσε κιλά γρήγορα και εύκολα

Επειδή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία απώλειας βάρους, γράμμωσης και τόνωσης των μυών μας, σκέφτηκα κάτι. Πως θα σου φαινόταν μια δίαιτα με καθαρές πρωτεΐνες; Με τον όρο καθαρές εννοώ ότι μπορείς να κάνεις την απαραίτητη πρόσληψη πρωτεϊνών, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σε ειδικά σκευάσματα ή συμπληρώματα διατροφής. Εσύ γνωρίζεις τα θετικά αυτής της δίαιτας; Ευθύς αμέσως θα σου εξηγήσω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να μειώσεις τον αριθμό της ζυγαριάς σου με την παρακάτω δίαιτα, καθώς οι υδατάνθρακες έχουν χάσει τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο και έχουν πάρει τη θέση τους οι πρωτεΐνες, οι οποίες απαρτίζονται από τροφές χαμηλές σε θερμίδες και στοιχεία που είναι έτοιμα να ενισχύσουν την προσπάθειά σου στο γυμναστήριο.

Με οδηγό την επιθυμία λοιπόν να χάσουμε βάρος, γιατί να μην το κάνουμε; Εξάλλου το πιο βασικό όπως είπαμε, είναι ότι η έλλειψη υδατανθράκων και η πλούσια παροχή πρωτεϊνών, θα σε οδηγήσει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα στον στόχο σου, ο οποίος ονομάζεται “μπικίνι”. Φυσικά, για την καλύτερη διατύπωση αυτού του θέματος απευθύνθηκα στην Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου, η οποία μας προτείνει μια δίαιτα με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, οι οποίες είναι έτοιμες να σου προσφέρουν ενέργεια, γράμμωση και να σε απαλλάξουν από τα έξτρα κιλά (έως και 5 το μήνα).

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Και μην ξεχνάς τις γενικές οδηγίες:

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα.
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 5 φράουλες, 2 μανταρίνια, ½ μπανάνα, 3 φέτες ανανά, 4 βερύκοκα, 5 μούσμουλα, 1 λεπτή φέτα πεπόνι, 1 λεπτή φέτα καρπούζι, 1 ροδάκινο.
  • Στα ροφήματά σου χρησιμοποίησε υποκατάστατο ζάχαρης.
  • Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα.
  • Τα γαλακτοκομικά καλύτερα να είναι με μειωμένα λιπαρά.
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα.


* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More