ΔΙΑΙΤΑ: Θέλεις να χάσεις 4 κιλά μέχρι να φτιάξεις βαλίτσα; Ακολούθησε αυτή τη διατροφή

Είσαι της τελευταίας στιγμής. Το παραδέχεσαι. Τώρα όμως πήρες την απόφαση να κάνεις δίαιτα. Τώρα όμως -στο παρα πέντε των διακοπών σου- πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να χάσεις μόνο μέχρι και τέσσερα κιλά, αν είσαι συνεπής.
Μη χάνεις άλλο χρόνο λοιπόν. Κινητοποίησε τον αυτοέλεγχό σου και προετοιμάσου κατάλληλα ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τις διακοπές σου ξέγνοιαστη χωρίς στερήσεις.

Η Κλινική διαιτολόγος Γεωργία Καπώλη ετοίμασε για σένα το διατροφικό μενού που πραγματικά θα σε αδυνατίσει μέχρι να φτιάξεις τη βαλίτσα σου.

Χάνεις κιλά, μειώνεις την κυτταρίτιδα και ετοιμάζεσαι για τέλειο μαύρισμα…
Έχουμε λοιπόν τη διατροφή που χρειάζεσαι, χωρίς υπερβολές και εξαντλητικές διατροφές! “Όσον αφορά τη διατροφή που θα ακολουθήσουμε, αυτή χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο «ποικιλία – μέτρο – ισορροπία», δηλαδή καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες στη σωστή ποσότητα και συχνότητα. Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερκαταναλώνονται” εξηγεί η διαιτολόγος.

Κάνε κλικ στην κάρτα για να δεις τη δίαιτα αναλυτικά…

/
Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε “κλικ” εδώ.

Οι τρεις στόχοι της δίαιτας και πως θα τους πετύχεις
Στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε στο παρά πέντε με στόχο το μαγιό και την παραλία βασικές μας προτεραιότητες είναι να εφαρμόσουμε μία δίαιτα η οποία θα στοχεύει σε:

1. Μείωση κυτταρίτιδας: Η σωστή επιλογή των τροφίμων που καταναλώνουμε, πλούσιων σε βιταμίνη Β6, φολλικό οξύ και βιταμίνη C και Ε, πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα ώστε να έχουμε ένα όμορφο σφριγηλό σώμα χωρίς ατέλειες, κυτταρίτιδα και χαλάρωση.

2. Ενυδάτωση της επιδερμίδας: Εφόσον οι υψηλές θερμοκρασίες και η συνεχής έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι αποτελούν αίτια αφυδάτωσης του οργανισμού μας. Από την άλλη, η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%, ενώ η κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερήσια δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες. Η ενυδάτωση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης διαφόρων ποτών ή ροφημάτων όπως: χυμοί, γάλα, τσάι, καφές, σόδα, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, αφεψήματα, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

3. Προετοιμασία για λαμπερό και ασφαλές μαύρισμα: Όλες πλέον γνωρίζουμε ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο όχι μόνο δεν μας κάνει καλό αλλά αντίθετα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, λόγω του ότι η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει την παραγωγή ελευθέρων ριζών. Έτσι, λίγο πριν αφεθούμε στα χάδια του ήλιου καλό είναι να έχουμε ενισχύσει τη διατροφή μας με τρόφιμα πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες (βιταμίνη Ε, C, Α) και στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β συνδυάζοντας ταυτόχρονα αντιηλιακή προστασία και τόνωση του μεταβολισμού.

Τροφές που κάνουν την προσπάθεια πιο… εύκολη!

Τα τρόφιμα σύμμαχοι στην προσπάθεια μας να χάσουμε εύκολα και γρήγορα 2-4 κιλά πριν τις διακοπές χαρακτηρίζονται από το υψηλό περιεχόμενο τους σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό προκειμένου να επιτύχουμε την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την καύση λίπους.

Έτσι από την διατροφή μας δεν θα πρέπει να λείπουν τα ακόλουθα τρόφιμα:

/

DON’T FORGET
Για το τέλος η διαιτολόγος άφησε μερικές απλές, αλλά σημαντικές συμβουλές για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια:

– Μην παραλείπετε γεύματα.

– Καταναλώνετε καθημερινά άφθονες ποσότητες υγρών (τουλάχιστον 8-10 ποτήρια): νερό, χυμοί, τσάι, γάλα χαμηλό σε λιπαρά.

– Μην τρώτε αργά το βράδυ.

– Περιορίστε την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών.

– Αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης.

– Καταναλώνετε τρόφιμα ολικής αλέσεως ή σικάλεως.

– Αποφύγετε αυστηρά τα παρακάτω τρόφιμα: σάλτσες, κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά, τηγανιτά, βούτυρο, γλυκά, έτοιμο φαγητό τύπου fast food.

– Καταναλώνετε καθημερινά 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών.

– Πίνετε καθημερινά 3 ποτήρια πράσινο τσάι.

– Μην παραλείπετε το πρωινό.

– Εκμεταλλευτείτε την καλοκαιρία και αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα (μετά τη δουλειά καθημερινά πηγαίνετε για μισή ώρα περπάτημα ή ποδήλατο).

Read More

And More