Δίαιτα: Χάσε 4 κιλά το μήνα τρώγοντας γλυκό 2 φορές την εβδομάδα

Έχεις μια αδυναμία στα γλυκά. Είναι αυτή η αδυναμία που σε κάνει να παρατάς στη μέση τη δίαιτά σου, ακόμα κι όταν έχεις ξεκινήσει φουλ δυναμικά. Μανία, εμμονή, κόλλημα; Όπως και να το πεις, το θέμα ότι δεν μπορείς με τίποτα να αντισταθείς στην όψη μιας λαχταριστής πάστας ή ενός γαλακτομπούρεκου. Και κάπως έτσι δεν καταφέρνεις ποτέ να αποχωριστείς τα κιλά που σε ταλαιπωρούν. Αυτό το σενάριο δεν ισχύει πλέον και εμείς είμαστε εδώ για να σου τονίσουμε ότι δίαιτα και γλυκό μπορούν να πάνε μαζί! Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου ετοίμασε ένα μενού που σου επιτρέπει να τρως γλυκό δύο φορές την εβδομάδα και ταυτόχρονα θα σε βοηθήσει να χάσεις τέσσερα κιλά σε ένα μήνα. Έτσι απλά το όνειρό σου θα γίνει πραγματικότητα και ποτέ ξανά δεν θα καταπιεστείς στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις. Θέλεις να στο τεκμηριώσω και επιστημονικά; Βεβαίως! Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι οι δίαιτες αποτυγχάνουν ακριβώς επειδή δεν ικανοποιούν την επιθυμία για γλυκό. Αυτού του είδους οι απολαύσεις λοιπόν, όχι μόνο δεν θα χαλάσουν τη διατροφή σου, αλλά θα συμβάλουν καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου σου, χωρίς εσύ να στερηθείς τη γλυκιά γεύση!

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

 

*Όσον αφορά στο γλυκό…
Μπορείς να καταναλώνεις κάθε φορά που επιτρέπεται 1/2 γλυκό ζαχαροπλαστείου (π.χ. μισή πάστα, μισό κομμάτι γαλακτομπούρεκο κ.λ.π.)

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα.
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 2 μανταρίνια, 1/2 μπανάνα, 3 φέτες ανανά
  • Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα.
  • Τα γαλακτοκομικά καλύτερα να είναι με μειωμένα λιπαρά.
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα.

 

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More