ΔΙΑΙΤΑ: Χάσε έως και 8 κιλά σε ένα μήνα…

Ουφ… Ιούλης, ζέστη, κίνηση, εξελίξεις πολλές και ακόμα είσαι στην πόλη. Το μυαλό σου και το σώμα σου θέλουν να δραπετεύσουν από όλα αυτά και να διακτινιστούν τώρα στο μέρος που έχεις κανονίσει για διακοπές. Θέλεις βέβαια να χάσεις κάποια κιλά για να νιώσεις πανέτοιμη. Και εμείς εδώ σου έχουμε την ιδανική δίαιτα για να τα χάσεις με υγιή και ασφαλή τρόπο και κυρίως χωρίς να πεινάσεις!

Ο σύμβουλος διατροφής και personal trainer Θαλής Παναγιώτου, ετοίμασε μια δίαιτα με στόχο απώλειας έως και 8 κιλά σε ένα μήνα. Προϋπόθεση βέβαια για να έχεις επιτυχία, είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δίνει παρακάτω αλλά και να συνδυάσεις τη διατροφή σου με συστηματική γυμναστική.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο ειδικός πέρα από το διαιτολόγιο αυτό, σου δίνει και κάποιες συμβουλές-χρυσούς κανόνες της διατροφής, τις οποίες πρέπει να έχεις πάντα κατά νου και να μην αμελείς!

1. Αύξησε την ημερήσια κατανάλωση νερού στα 8- 10 ποτήρια. Αν ασκείσαι, φροντίζεις να πίνεις αρκετά υγρά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης για να παραμένεις ενυδατωμένη.

2. Τηρείς τα μικρά και συχνά γεύματα του διαιτολογίου, χωρίς να «προσπερνάς» τις ώρες τους. Είναι σημαντικό να τρως και τα 5 γεύματα στην ώρα τους γιατί έτσι δεν πεινάς, ειδικά ώρες που καίγονται πολύ πιο δύσκολα θερμίδες.

3. Γεμίζεις ενέργεια τον οργανισμό σου απολαμβάνοντας το χορταστικό πρωινό σου. Είναι βασικό για να ξεκινήσεις με δύναμη και ενέργεια τη μέρα σου. Επίσης αν είναι πλήρες, θα μειώσει τις λιγούρες σου την υπόλοιπη μέρα.

4. Φροντίζεις ώστε το τελευταίο γεύμα της ημέρας να γίνεται 2-3 ώρες προ ύπνου.

5. Τηρείς τους συνδυασμούς των τροφών για να είσαι σίγουρη πως δεν ξέφυγες στις θερμίδες.

6. Ζυγίζεσαι μία φορά την εβδομάδα και μάλιστα σε ορισμένη μέρα. Εάν το επιθυμείς, μπορείς να επισκεφτείς έναν ειδικό διαιτολόγο για να παρακολουθεί την πρόοδό σου καλύτερα.

7. Προτίμησε το σπιτικό φαγητό. Πες όχι στο έτοιμο και σε όλες αυτές τις περιττές θερμίδες και τα κακά λιπαρά που περιέχει. Σκέψου ότι στο σπίτι ξέρεις πάντα τι τρως!

8. Δεν κάθεσαι στο τραπέζι για ένα κύριο γεύμα (μεσημεριανό) χωρίς σαλάτα. Πάντα συνοδεύεις το γεύμα σου με λαχανικά.

9. Επιλέγεις φρούτα όπως μπανάνα να συνοδεύουν το πρωινό ή το δεκατιανό γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και πολύ χαμηλά σε θερμίδες.

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More