Η δίαιτα της Tricia, της γυναίκας που έχασε 78 ολόκληρα κιλά σε 9 μήνες!!!

Πώς καταλαβαίνεις ότι μια δίαιτα έχει αποτέλεσμα; Μα με ατράνταχτες αποδείξεις. Γυναίκες που έχουν ακολουθήσει το συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και τα κατάφεραν. Κάπως έτσι σκέφτηκε και η Tricia Cunningham, που κατάφερε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο να χάσει 78 ολόκληρα κιλά σε 9 μήνες. Το μυστικό της; Έφερε τα πάνω-κάτω στη διατροφή, αντίστρεψε το βραδινό με το πρωινό και τα κατάφερε. Κάπως έτσι σχεδιάστηκε η Reverse Diet!

Οι βασικές αρχές της Reverse Diet, αποτυπώνονται σε ένα βιβλίο βασισμένο στην εκπληκτική ιστορία της Tricia, αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές της διατροφολόγου Heidi Skolnik. Μάθε πως θα μπορέσεις να την ακολουθήσεις, δες τη λίστα με τα προτεινόμενα τρόφιμα αλλά και ένα πρότυπο μενού ημέρας! Διάβασε επίσης στο τέλος του άρθρου τη γνώμη του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά για την αποτελεσματικότητά της!

Πώς δουλεύει η δίαιτα;
Η Cunningham ισχυρίζεται πως αντιστρέφοντας τις θερμίδες που καταναλώνεις και “φορτώνοντας” με περισσότερες το πρωινό σου, αλλάζεις και τον τρόπο που καίει το σώμα σου θερμίδες. Άλλωστε μην ξεχνάς πως μετά το πρωινό, το σώμα σου κάνει μια σειρά από φυσικές δραστηριότητες μέσα στην ημέρα. Αντίθετα το βραδινό συνοδεύεται από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας, το οποίο οδηγεί σε αποθήκευση ενέργειας (και κατ’ επέκταση λίπους).

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Δεν παραλείπεις σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το πρωινό, παίρνεις μια μέτρια μερίδα μεσημεριανού και ένα μικρό βραδινό γεύμα.

Το πρωινό σου περιλαμβάνει φαγητά που συνηθίζεις να τρως το βράδυ, όπως για παράδειγμα ένα στήθος κοτόπουλο με πατάτες και λαχανικά. Αντίστοιχα το βράδυ φρόντισε να τρως δημητριακά, χυμούς φρούτων και όλα εκείνα που θα έπαιρνες κανονικά το πρωί!

Φρόντισε να τρως μόνο όταν αισθάνεσαι ότι πεινάς πραγματικά. Αυτό βέβαια εκτός από το πρωινό, που πρέπει να είναι πάντα πλούσιο!

Σταμάτα το φαγητό σου μόλις αισθανθείς χορτασμένη. Σημείωσε να μην πετάξεις τα τρόφιμα που μένουν. Είναι τα σνακ σου μέσα στην ημέρα.

Οι Τρεις φάσεις της Δίαιτας
Το βιβλίο προτείνει τρία στάδια δίαιτας, ανάλογα φυσικά και με τους στόχους σου:
– ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ! Το πρώτο στάδιο είναι και το πιο απολαυστικό, αφού βάζοντας το βραδινό σου γεύμα το πρωί, χάνεις κιλά αρκετά γρήγορα. Φαντάσου πως η εμπνευστής της δίαιτας έχανε 8,5 κιλά το μήνα για 9 συνεχόμενους μήνες!

– ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ! Η δεύτερη φάση της δίαιτας αφορά στη σταθεροποίηση. Επιστρέφεις σε τροφές που απαγορεύονταν αρχικά, αλλά συνεχίζεις στο νέο τρόπο ζωής σου, τρώγοντας περισσότερο το πρωί.

– ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ! Φυσικά, όπως και σε κάθε μοντέλο διατροφής το σημαντικό είναι αφού χάσεις τα κιλά που επιθυμείς να τα διατηρήσεις. Σε αυτό αφορά και αυτό το τρίτο στάδιο!

ΔΕΣ ΕΔΩ ΕΝΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΚΙΛΩΝ

Extra tips για να ακολουθήσεις τη δίαιτα
Σε όλη την περίοδο της δίαιτας η παρακάτω λίστα είναι ο οδηγός για τα φαγητά σου. Με γνώμονα λοιπόν το πρότυπο ημερήσιο πρόγραμμα που είδες παραπάνω και τα τρόφιμα που επιτρέπονται, μπορείς να διαμορφώσεις μόνη σου τη ανεστραμμένη δίαιτα:

– Όλα τα λαχανικά επιτρέπονται μαζί και οι πατάτες.
– Φρούτα: Βατόμουρα, ροδάκινα, ανανά, μήλα, σταφύλια και δαμάσκηνα
– Τυρί τόφου, αυγά, ψάρι, κοτόπουλο και γαλοπούλα
– Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
– Όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά (ιδιαίτερα το σκόρδο)
– Βρώμη και δημητριακά ολικής άλεσης
– Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– Χυμός Πορτοκάλι
– Μαργαρίνη με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Η γνώμη του ειδικού
Ζητήσαμε την άποψη του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά σχετικά με την Reverse Diet! Να τι μας συστήνει:
“Πρόκειται για μια διατροφή η οποία στηρίζεται στα πρότυπα της δίαιτας τύπου Atkins. Ενδέχεται να προσβάλλει τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του οργανισμού, λόγω έλλειψης ενέργειας – υδατανθράκων, το πεπτικό σύστημα λόγω φόρτισης με λίπος τύπου μαργαρίνης το οποίο είναι κορεσμένο. Δεν προάγει την υγεία και φυσικά δεν θα προσφέρει μείωση σωματικού βάρους μιας και δεν έχει συνταχθεί με βάση επιστημονικά ευρήματα, αλλά στηριζόμενο στη γενική ιδέα του πρωινού και του βραδινού”!

Read More

And More