Η δίαιτα των 10 ημερών! Χάσε 3 κιλά χωρίς να καταπιέζεσαι ένα μήνα…

Easier said than done! Γιατί ξεκινάμε με το αγγλικό; Μα γιατί είναι πιο εύκολο να δηλώσεις πως θα κάνεις δίαιτα, από το να την κάνεις στην πραγματικότητα. Έχεις “φάει” τα μούτρα σου αρκετές φορές και δεν θέλεις ούτε να μπεις στη διαδικασία. Μια στιγμή… έχουμε τη δίαιτα που θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να χάσεις μέχρι και 3 κιλά σε 10 ημέρες.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς έχει το fitness σχέδιο για να τα καταφέρεις χωρίς να τα παρατήσεις στα μισά και κυρίως, έχοντας χάσει όσα περισσότερα κιλά μπορείς!

Το πλάνο μιας πετυχημένης δίαιτας

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Με λίγη υπομονή, θα διαπιστώσεις πως με τρία απλά βήματα θα έχεις κάνει όλα όσα χρειάζονται για να χάσεις όσα περισσότερα κιλά γίνεται – με ασφάλεια και χωρίς να πεινάσεις – σε διάστημα δέκα ημερών.

Πρώτον – Κατέβασε το διαιτολόγιο που μας δίνει ο διαιτολόγος και ακολούθησέ το πιστά για δέκα ημέρες.

Κάνε κλικ στο μενού για να δεις τι περιλαμβάνει…
/
Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Δεύτερον – Υπολόγισε με ακρίβεια πόσα κιλά θα χάσεις σε αυτές τις δέκα ημέρες. Όσο περισσότερα κιλά παραπάνω έχεις, τόσο πιο πολλά θα χάσεις στο τέλος της προσπάθειας. Ο διαιτολόγος εξηγεί πως με το συγκεκριμένο διαιτολόγιο θα χάσεις:

Α. 2 κιλά αν ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι μεταξύ 25 και 28.

Β. 2,5 κιλά αν ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι μεταξύ 28 και 30.

Γ. 3 κιλά αν ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι πάνω από 30.

*Υπολόγισε το Δείκτη Μάζας Σώματος ως εξής: ΔΜΣ = βάρος(kg) / (ύψος)2 (m2). Για παράδειγμα μια γυναίκα με βάρος 80 κιλά και ύψος 1,70μ. έχει ΔΜΣ 28. Πρέπει να γνωρίζεις πως αν ο ΔΜΣ σου είναι μεταξύ 18 και 25, τότε βρίσκεσαι στα φυσιολογικά όρια βάρους.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το Ιδανικό βάρος και πώς θα το υπολογίσεις. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρίτον – Ακολούθησε τις συμβουλές του διαιτολόγου παράλληλα με τη δίαιτα. Γιατί ένα είναι να έχεις μια δίαιτα που αποδίδει και ένα άλλο να καταφέρεις να την ακολουθήσεις σωστά. Υπάρχουν απλές καθημερινές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να μην αισθάνεσαι συνέχεια πεινασμένη, να τρως σωστά και φυσικά να μην χαλάσεις τη δίαιτα.

Ο διαιτολόγος συστήνει: “Για να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά να διατηρηθεί η εμφανής απώλεια των κιλών, θα πρέπει”:

– κάθε φορά που γευματίζεις να ξεκινάς με την σαλάτα σου που πρέπει να είναι μπόλικη.

– κάθε φορά πριν το γεύμα σου, να καταναλώνεις 2 ποτήρια νερό.

– κάθε φορά να μην ψήνεις το ελαιόλαδο, αλλά να το προσθέτεις στο τέλος.

– μέσα στην ημέρα σου, να επιλέγεις τουλάχιστον μία μερίδα γάλακτος σόγιας, το οποίο αποτελεί καλή εναλλακτική λύση για να καταναλώνουμε γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

– μέσα στην ημέρα σου, να κάνεις καταγραφή τροφίμων – σαν ημερολόγιο – μαζί με τα συναισθήματα σου για να ξέρεις πότε πιέζεσαι και πως λειτουργεί το στρες και τα συναισθήματά σου στον τρόπο που τρως.

– να προσπαθείς να κάνεις κάποια φυσική δραστηριότητα ή αν κάνεις να την εντίνεις λίγο περισσότερο, ώστε να κινητοποιείς τους μύες σου.

να ελέγχεις την πείνα σου, τις βραδινές ώρες. Προσπάθησε να καταναλώσεις 1 λιτρό νερό και έπειτα δοκίμασε την επιθυμία σου για να φας. Θα μειώσεις την υπέρμετρη – ασύδοτη κατανάλωση.

Read More

And More