Μην ταλαιπωρείσαι. Πάρε το “μαγικό πιάτο”. Ένα κανονικό πιάτο δηλαδή και χώρισέ το σε τμήματα, ανάλογα με το είδος της τροφής που πρέπει να καταναλώσεις κάθε φορά. Μην χρησιμοποιείς πολλά πιάτα δηλαδή, αλλά βάλε αυτά που πρέπει να φας σε ένα πιάτο -και το κυρίως γεύμα και τα συνοδευτικά. Ο ειδικός θα σου πει τις αναλογίες….
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για να ξεκινήσεις την “δίαιτα του πιάτου” χρησιμοποιήσε το μενού, το οποίο θα σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι και 4 κιλά (ανάλογα με το βάρος σου). Μην ξεχνάς τα ενδιάμεσα σνακ που θα σε κρατήσουν μέχρι το επόμενο γεύμα. Για να το δεις κάνε κλικ εδώΠΩΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ…
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς μας δίνει την ποσότητα από κάθε τρόφιμο που πρέπει να υπάρχει στο πιάτο σου.
“Τα διατροφικά ποσοστά των υδατανθράκων-πρωτεϊνών-λιπών τα οποία προσφέρουν θετικό αποτέλεσμα είναι τα εξής”:
Υδατάνθρακες, 50%-55%
-Γευστική ικανοποίηση: να προσφέρει σε πλήρη ισορροπία όλες τις τροφές, ώστε να μην αλλοιώνει η μια τροφή την γεύση της δεύτερης, λόγου χάριν μια πολύ αλατισμένη τροφή θα αλλοιώσει την γεύση της αλκαλικής τροφής και θα εντείνει την γεύση της όξινης.
-Θρεπτική ικανοποίηση: να αποδώσει με βάση τον σχεδιασμό του, την πλήρη στήριξη του οργανισμού καλύπτοντας τις θρεπτικές και ενεργειακές ανάγκες του.
Ένα ιδεώδες διατροφικό πιάτο, θα πρέπει να περιλαμβάνει αρμονικώς συνδυασμένα Ύδατανθρακες, Πρωτεΐνες, Λίπη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
->Μια σαλάτα, με τουλάχιστον 2 λαχανικά.
->Πιάτο με γαλακτοκομικό προϊόν, χαμηλό σε λιπαρά και νάτριο.
->1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.
->Μέχρι 2 μέτριου μεγέθους φρούτα.
->Κυρίως πιάτο, κρέας κατα προτίμησην λευκό κρέας με συνδυασμό αμυλούχων τροφών, όπως ρύζι/μακαρόνια/πατάτες.
Του Λευτέρη Σαββίδη
με την πολύτιμη συνεργασία του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
