ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΙΤΑ! Χάσε 4 κιλά με ένα απόλυτα summer menu

Ναι! Μπορείς να το παραδεχτείς… Καμία άλλη εποχή του χρόνου δεν σε απασχολεί τόσο το σώμα σου. Και σου έχω και νέα: το καλοκαίρι είναι μόλις μια εβδομάδα μακριά. Επίσημα δηλαδή, γιατί ανεπίσημα ο καυτός ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και το… aircondition σου, έχουν αποδείξει πως είναι για τα καλά εδώ. Σου έχουμε λοιπόν δίαιτα! Όχι ό, τι κι ό, τι. Την απόλυτη καλοκαιρινή δίαιτα….

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη ετοίμασε ένα πρόγραμμα διατροφής που αποπνέει καλοκαίρι. Προσαρμοσμένο στην αυξημένη φυσική δραστηριότητά του και τις υψηλές θερμοκρασίες του!

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις το μενού αναλυτικά…

Θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ
*Αναζητάς κάποιο άλλο πρόγραμμα δίαιτας; Μπες στην κεντρική σελίδα του Fitness, κάνε scroll down στο TLIFE Diets και επίλεξε το κουμπί “Δες όλες τις δίαιτες“!

Οδηγίες για… σωστή δίαιτα!
Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σου δίνει τις βασικές πληροφορίες που πάνε “πακέτο” με το μενού της δίαιτας. Για την καλύτερη τήρηση λοιπόν του διαιτολογίου μην ξεχνάς:

1. Να μην παραλείπεις γεύματα

2. Πίνε άφθονη ποσότητα νερού: 4-6 ποτήρια την ημέρα

3. Απόλαυσε το φαγητό αργά: το γεύμα να διαρκεί άνω των 20 min

4. Ελεύθερα μπορείς να χρησιμοποιείς: λεμόνι, ξύδι, καρυκεύματα, μουστάρδα, κρεμμύδι, σόδα

5. Φρούτα: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε φρούτο εποχής σε μέγεθος ενός φλιτζανιού τσαγιού ή ένα ποτήρι χυμό φρούτων ή ρόφηματα φρούτων και λαχανικών

6. Σαλάτα εποχής: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε λαχανικό επιθυμείς, ωμό ή βραστό, σε απεριόριστη ποσότητα

7. Να καταναλώνεις γάλα και γιαούρτι με 1.5 – 2% σε λιπαρά! Προτίμησε τα προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες

8. Στο ψάρι – κοτόπουλο – κρέας να αφαιρείς το δέρμα

9. Λάδι: ελαιόλαδο, συνολικά έως 5 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα στο φαγητό και στη σαλάτα
10. Απόφυγε το ζωικό βούτυρο και προτίμησε τη φυτική μαργαρίνη

11. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ; 1 μερίδα εστιατορίου {βάρους 150 γρ.(κρεατικά), 200 γρ. (Λαδερά, ζυμαρικά, όσπρια), 30-50 γρ. (τυρί, ψωμί)}.

12. Αλλαγές στα γεύματα (και στις ήμερες) επιτρέπονται κατά βούληση.

13. Αλκοόλ : Επιτρέπονται έως 5 ποτήρια κρασιού την εβδομάδα.

14. Να στραγγίζεις τα φαγητά (κυρίως τα λαδερά και τα μαγειρεμένα με σάλτσες)

15. Σε περίπτωση που αισθάνεσαι αδυναμία, κόπωση, ατονία ή δεν καταναλώνεις ποικιλία τροφίμων, καλό είναι να λαμβάνεις πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής, αφού συμβουλευτείς το γιατρό, το διατροφολόγο ή το φαρμακοποιό

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν συντρέχουν λόγοι αλλεργίας ή δυσαρέσκειας σε ορισμένες τροφές, αντικατάστησε τα γεύματα με αντίστοιχες τροφές.

Read More

And More