Μήπως να κάνεις την δίαιτα του γλυκαιμικού δείκτη

Τι θα έλεγες αν έβρισκες τροφές που μπορούν να ρυθμίσουν την όρεξή σου; Φαγητά με τα οποία θα νιώθεις χορτάτη για περισσότερο χρόνο κι έτσι θα χάνεις κιλά. Είναι αυτό ακριβώς που υπόσχεται να κάνει η δίαιτα του γλυκαιμικού δείκτη.

Τι είναι η δίαιτα του Γλυκαιμικού Δείκτη;

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα “εργαλείο” με το οποίο μπορεί κανείς να δει πόσο γρήγορα αυξάνει μια τροφή τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σκέψου το σώμα σου σαν μια μηχανή η οποία και χρειάζεται καύσιμα για να λειτουργήσει. Το θέμα μας λοιπόν είναι τι καύσιμο θα του δώσεις.
Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, λοιπόν, σε βοηθούν να αισθάνεσαι πλήρης για μεγαλύτερο διάστημα. Φαντάσου ένα γεύμα που σε βοηθά να καταπολεμήσεις εκείνες τις εκνευριστικές λιγούρες που σε πιάνουν το απόγευμα ή ακόμη και μόλις πέσεις στο κρεβάτι.

Πώς όμως θα χάσω βάρος;

Όταν βάλεις τα σωστά προϊόντα στη διατροφή σου, τότε θα τιθασεύσεις το συνεχές αίσθημα πείνας που σε κυριεύει. Αντί λοιπόν να προσπαθείς να ελέγξεις τη λιγούρα, κλειδώνοντας το ψυγείο σου, αφήνεις τη δύσκολη δουλειά στις σωστές τροφές να το κάνουν για σένα. Έτσι, θα τρως όσο πρέπει, θα μειώσεις τις θερμίδες των φαγητών σου και θα μπορέσεις να ελέγξεις το βάρος σου.
Πώς μπορώ κι εγώ να ακολουθήσω αυτή τη δίαιτα;
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μενού. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τα πιάτα στο τραπέζι σου με τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Και για να μην αισθανθείς ποτέ ότι περιορίζεσαι, μπορείς να συνδυάσεις τρόφιμα χαμηλού με άλλα που έχουν μέτριο ή υψηλο δείκτη, μέχρι να συνηθίσεις.

Μπορείς να τρως και γλυκά!!!!
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθείς τα αγαπημένα σου γλυκά. Ένα αφράτο κέικ, μπάρες δημητριακών, κρέμα φουντουκιού και μαρμελάδα είναι τροφές που παρά τη γλύκα τους έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με 2 κλινικές μελέτες που έγιναν στην Ελλάδα, τα άτομα που κατανάλωναν γλυκά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη έως και 4 φορές την εβδομάδα κατάφεραν να χάσουν μέχρι και 4 κιλά σε διάστημα 3 μηνών.

Πού θα βρεις τα γλυκά σου…
Μπορείς να βρεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ επιδόρπια, γλυκά και έτοιμες τροφές που έχουν παρασκευαστεί ειδικά για αυτό τον σκοπό. Κάνε κλικ εδώ και επίλεξε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία επιδορπίων και γλυκών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τι θα έλεγες για μια σοκολάτα; Ένα αφράτο κέικ ή ένα τσιζκέικ; Δες κι άλλες επιλογές κάνοντας κλικ εδώ

Ποια τρόφιμα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη;

Δες τους πίνακες παρακάτω και διαμόρφωσε το καθημερινό σου πρόγραμμα ανάλογα με τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφίμων.

Read More

And More