ΧΑΣΕ 5 ΚΙΛΑ: Αυτή είναι η δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσεις αν γυμνάζεσαι…

Κακά τα ψέματα. Τα ψωμάκια, η κυτταρίτιδα και τα μπρατσάκια δεν φεύγουν απλά και μόνο με τη δίαιτα. Θέλουν γυμναστική! Και η γυμναστική θέλει και συγκεκριμένη διατροφή για να δεις αποτελέσματα. Έτσι, παρακάτω θα βρεις ένα εβδομαδιαίο μενού για να πολλαπλασιάσεις τα αποτελέσματα της εξάσκησης, χάνοντας λίπος όσο χτίζεις δυνατούς μύες με τη γυμναστική.

Μια δίαιτα που σε βοηθά να χάσεις κιλά, ενώ κάνεις γυμναστική και καις ακόμη περισσότερες θερμίδες δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακή ιδέα. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σου δίνει το μενού, αλλά και πρακτικές συμβουλές…

Και κάπως έτσι θα χάσεις 5 κιλά σε ένα μήνα!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Nutrition Tip: Καταναλώνετε τρόφιμα, τα οποία προάγουν την πνευματική και σωματική σας υγεία, όπως μη επεξεργασμένα τρόφιμα και μην αγνοείτε την κατανάλωση νερού και υγρών κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Βασικές συμβουλές για κορίτσια που γυμνάζονται
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σου δίνει έξυπνα tips

1. Επαρκής πρόσληψη θερμίδων: Μην αγχώνεσαι να μειώσεις την ποσότητα των τροφίμων. Οι θερμίδες που καταναλώνεις πρέπει να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του μεταβολισμού, τις ενεργειακές ανάγκες κατά τη διάρκεια της άσκησης, την αποκατάσταση των μυών μετά την περίοδο της άσκησης και τέλος την αύξηση μυϊκού ιστού.

2. Χρόνος κατανάλωσης τροφής πριν και μετά την περίοδο της άσκησης: Μετά την προπόνηση το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να αποκαταστήσει τους μύες αλλά και να αναπληρώσει το μυϊκό γλυκογόνο. Η πρόσληψη τροφής 1-2 ώρες πριν αλλά και ένα μισάωρο μετά την προπόνηση παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της μυϊκής μάζας.

3. Πρόσληψη υγρών και ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης: Η διαρκής ενυδάτωση του οργανισμού κρίνεται αναγκαία καθόλη τη διάρκεια της άσκησης και βοηθά στην καθυστερημένη εμφάνιση του αισθήματος της κόπωσης. Συγκεκριμένα, συνίσταται κατανάλωση:
– 120-250ml υγρών 15 λεπτά πριν τα αερόβια προγράμματα
– 150-350ml κάθε 15-20 λεπτά άσκησης
– 450-675ml υγρών μετά από την άσκηση για κάθε 0.5kg απώλειας σωματικού βάρους.

4. Κατανάλωση υδατανθράκων: Όσον αφορά στην καταναλωθείσα ποσότητα των υδατανθράκων αυτή προσδιορίζεται στα 200-300γρ, 3 ώρες πριν τα αερόβια προγράμματα και αντίστοιχη ποσότητα μισή ώρα μετά. Έτσι, επιτυγχάνεται η διατήρηση της γλυκόζης στο αίμα και αναπληρώνονται οι ηπατικές και μυϊκές αποθήκες γλυκογόνου εξασφαλίζοντας την παραγωγή ενέργειας και καθυστερώντας την κόπωση.

Read More

And More