Διατροφή για να μην πονάς τις δύσκολες μέρες

Έφτασαν και πάλι οι δύσκολες μέρες; Ταλαιπωρείσαι από ενοχλητικούς πόνους; Άλλαξε τη διατροφή σου και δες θεαματικά αποτελέσματα. Μια τυπική διατροφή, η οποία θα πρέπει να συνταχθεί για τις δύσκολες εκείνες μέρες θα στηρίζεται στους εξής άξονες:

Κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών. Μην ξεχνάς πως τις ημέρες αυτές αποβάλεις πολλά υγρά και έχεις περισσότερη ανάγκη νερού.

Κατανάλωση κόκκινου κρέατος και τροφών πλούσιων σε σίδηρο – φακές, μπρόκολο, πράσο, σπανάκι κτλ. Δεν είναι ανάγκη να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις το γιατί! Η απώλεια αίματος ενέχει τον κίνδυνο συμπτωμάτων αναιμίας και οι τροφές αυτές σε βοηθήσουν.

Κατανάλωση τροφών με υψηλή βιολογική αξία. Πιο συγκεκριμένα, η καλύτερη επιλογή είναι να συνδυάσεις τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνη και υδατάνθρακες – αυγό, κρέας με χαμηλά λιπαρά, δημητριακά, ρύζι, αλεύρι, πατάτες, καλαμπόκι. Η αυξημένη ανάγκη σου σε ενέργεια πρέπει να καλύπτεται και με το παραπάνω, για να μην εξαντλήσεις τον οργανισμό σου και χάσεις μυϊκή μάζα.

Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C – Ακτινίδιο, πορτοκάλι, πιπεριές. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να απορροφήσει καλύτερα το σίδηρο, πράγμα πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο του μήνα. Επίσης τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β12 – Λάχανο, πράσινα λαχανικά, αμύγδαλα.

Read More

And More