7 ζεστά ροφήματα που σε βοηθούν να χάσεις κιλά…

Kαφέ, σοκολάτα; Μήπως λίγο τίλιο; Φασκόμηλο; Μπορεί τα δύο τελευταία να μην υπάρχουν στο λεξιλόγιό σου πρέπει να μάθεις όμως ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου μας εξηγεί πως τα ζεστά του φθινοπώρου συμβάλουν στο αδυνάτισμα, όπως φυσικά και στην υγεία σου.

Γιατί σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι μόνο όσα τρώμε, αλλά και οι πόσιμες επιλογές μας. “Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να εστιάζουμε κυρίως σε αυτά που τρώμε και αδιαφορούμε για τα ροφήματα που πίνουμε”.

“Στη καθημερινότητά μας εντάσσουμε κάποια ροφήματα, είτε ανάμεσα στα γεύματά μας, αντί για σνάκ, είτε απλά και μόνο για απόλαυση όπως ροφήματα σοκολάτας, κακαό, τσάι ή καφέ” σημειώνει η διαιτολόγος που αναλύει σε τι μας βοηθά ένα, ένα μερικά από τα πιο γνωστά ροφήματα της καθημερινότητας.

“Ποια ροφήματα είναι ιδανικά για αδυνάτισμα ή για έναν καλύτερο ύπνο και ποιες ώρες είναι καλά να τα καταναλώνουμε; Τελικά ενδείκνυνται να υπάρχουν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής;”

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να τα ανακαλύψεις όλα.

Tips για να ενισχύσεις τη δράση τους
Τώρα που ξέρεις, σημείωσε και τα extras που θα προσθέσεις στο φλιτζάνι σου και συμβάλουν ακόμη περισσότερο στο αδυνάτισμα:

– λεμόνι γιατί αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του αφεψήματος περίπου κατά 45% .

– μέλι γιατί ενισχύει την αντιοξειδωτική ικανότητα του αφεψήματος και το κάνει ευχάριστο.

– κανέλα γιατί κι αυτή με τη σειρά της περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Read More

And More