Αδυνάτισμα: 5 φθινοπωρινές τροφές που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Το Φθινόπωρο έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο στοιχείο. Φυσικά, η φθινοπωρινή εσάνς δεν θα μπορούσε να λείπει και από τη διατροφή μας. Άλλωστε, αυτή η εποχή είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που σε βοηθούν να κάψεις λίπος και να διώξεις τα περιττά κιλά. Σήμερα, λοιπόν, εμείς στα συγκεντρώσαμε και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα προσθέσεις στα πιάτα και στις συνταγές σου!

Μήλο
Ένα μήλο την ημέρα τελικά και τις θερμίδες κάνει πέρα. Τα μήλα περιέχουν φλαβονοειδή, μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία σε προστατεύουν από σοβαρές ιώσεις, μέχρι και από τον καρκίνο. Παράλληλα, τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι τελευταίες, όπως γνωρίζεις πολύ καλά, σε κρατάνε χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και “νικούν” τις λιγούρες που κάπως σε “χτυπάνε” τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Οι ειδικοί στα συστήνουν. Αν δεν σου αρέσουν σκέτα ως σνακ, δοκίμασε να προσθέσεις μερικές φέτες του σαρκώδους φρούτου στη σαλάτα σου. Θα την απογειώσει.

Ρόδι
Είναι το φρούτο της καλοτυχίας και του αδυνατίσματος, όπως φαίνεται. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά του πλεονεκτήματα. Είναι ένα φρούτο που μπορείς να απολαύσεις σε πολλές μορφές. Στη σαλάτα σου, σε ένα υγιεινό smoothie, ακόμα και στη φρυγανιά σου με λίγο τυρί cottage. Θα το βρεις σε αρκετά διατροφικά προγράμματα με φρούτα εποχής. Και όχι τυχαία. Μία από τις ιδιότητες του, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να καθαρίζει το συκώτι σου από τις περιττές τοξίνες και να το ρυθμίζει με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά σωστά. Οι τοξίνες φεύγουν, συμπαρασύρουν τις θερμίδες και εσύ διώχνεις βάρος.

Γλυκοπατάτα
Λατρεμένη και πεντανόστιμη! Η γλυκιά εκδοχή της αμυλούχας τροφής ανήκει στην κατηγορία των υδατανθράκων, εκείνης που δεν πρέπει να λείπει από το μενού σου, ακόμα και όταν κάνεις δίαιτα. Αν, λοιπόν, δεν τρελαίνεσαι για μακαρόνια, βάλε τη γλυκοπατάτα στη ζωή (και στο πιάτο) σου. Άσε που οι άφθονες φυτικές τις ίνες θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο ο αριθμός στη ζυγαριά θα πέφτει…

Λαχανάκια Βρυξελλών
Πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτικά στοιχεία και φυτικές ίνες. Η σύνθεση των κλασικών λαχανακίων σε αδυνατίζει και φροντίζει την σιλουέτα σου με το πιο γευστικό τρόπο. Πλούσια σε βιταμίνες Α και C, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, διαθέτουν υψηλές συγκεντρώσεις που φροντίζουν τη γραμμή σου και εξασθενούν την εμφάνιση φαινομένων, όπως τη δυσκοιλιότητα.

Κολοκύθα
Πολυμορφική και αγαπημένη! Η κολοκύθα ανήκει σε εκείνη την κατηγορία τροφών που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες, με τη σειρά τους, σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη για περισσότερη ώρα κι έτσι καταφέρνεις να τρως λιγότερο στη διάρκεια της ημέρας. Εσύ απολαμβάνεις αυτό το μοναδικό αίσθημα πληρότητας και η σιλουέτα σου διατηρεί τη λεπτή της γραμμή. Έμπνευση για συνταγές θα βρεις εδώ

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More