Αδυνάτισμα: Τα φρούτα και λαχανικά του χειμώνα που απολαμβάνεις τώρα φρέσκα

Καλό μας Μήνα! Ο Δεκέμβρης μπήκε, ο χειμώνας ήρθε και μαζί του έφερα τα φρούτα και τα λαχανικά του, τα οποία, σε αντίθεση με την εποχή που είναι μουντή, έχουν έντονο χρώμα και ακόμα εντονότερα θρεπτικά συστατικά. Γιατί, και η εποχή αυτή έχει τις υπερτροφές. Τα τρόφιμα της φύσης, που έχουν λίγες θερμίδες, φροντίζουν την σιλουέτα και το μεταβολισμό σου και ταιριάζουν υπέροχα στη σαλάτα και το δεκατιανό σου. Ποια είναι;

Μήλο
Μπήκε στη διατροφή σου από τους φθινοπωρινούς μήνες και ήρθε για να μείνει. Η κατανάλωση μήλου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα στον οργανισμό μας, βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και μειώνει τη χοληστερίνη. Επιπλέον χάριν των φλαβονοειδών και των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο μήλο αποτρέπουν την εμφάνιση καρκίνου, καθώς προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλαβερές επιδράσεις του οξειδωτικού στρες. Ένα μήλο την ημέρα…

Αχλάδι
Ιδού στη λίστα μας και ο καλύτερος του φίλος! Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, προστατεύει την καρδιά, βοηθάει στην καλή υγεία του εντέρου, συμβάλλει στον κορεσμό και στη σταδιακή απώλεια βάρους. Επιπλέον τα αχλάδια περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών C, K, B2 και B6, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο.

Μανταρίνι
Αυτά τα μικρά πορτοκαλί φρουτάκια ανήκουν στην ομάδα των εσπεριδοειδών. Είναι πλούσια σε καροτενοειδή τα οποία, εκτός από πολλές ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, δίνουν στα μανταρίνια το πορτοκαλί τους χρώμα.

 

Πορτοκάλι
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή! Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου και βελτιώνει τις καρδιαγγειακές λειτουργίες. Οι παραπάνω λειτουργίες οφείλονται στην περιεκτικότητά του σε αμινοξέα, φολικό οξύ, κάλιο και ασβέστιο. Μην ξεχνάς και την πληθώρα βιταμινών που σου προσφέρει!

Μωβ λάχανο
Έφθασε η ώρα και των λαχανικών! Το λάχανο είναι ιδανικό για απώλεια βάρους λόγω της χαμηλής θερμιδικής αξίας. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και θείο, απομακρύνει τις τοξίνες, κάτι που το θέλεις πολύ.

 

Σπανάκι
Δεν λείπει από το μενού σου ποτέ! Είναι μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες A,B,C, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ. Τέλος, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και σού χαρίζουν λαμπερό δέρμα και μαλλιά.

 

Πράσο
Αποτελείται από νερό σε ποσοστό 90% και είναι σημαντικό στοιχείο μιας υγιούς διατροφής, καθώς περιέχει πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Ξεκινάμε από τα μεταλλικά στοιχεία και τις βιταμίνες (βιταμίνη Α, βιταμίνης Κ, βιταμίνης C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β) που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Επίσης, είναι μία καλή πηγή σιδήρου και άκρως γευστική επιλογή για μία πρασόπιτα.

Read More

And More