Διαλειμματική νηστεία: Τα πιο συχνά λάθη που καθυστερούν το αδυνάτισμα

Το πήρες απόφαση. Μετά από πολλά “από Δευτέρα”, αρκετή συζήτηση με το διαιτολόγο που εμπιστεύεσαι για την απώλεια βάρους που σε ταλαιπωρεί, ατελείωτες αναβολές, σήμερα ξεκινάς διατροφή. Για να διώξεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν, να ξεφορτωθείς τις θερμίδες που χαλούν τη σιλουέτα σου και να υποδεχτείς τα Χριστούγεννα στα πιο “λεπτά” σου. Και δεν ξεκινάς μία οποιαδήποτε διατροφή, αλλά διαλειμματική νηστεία. Μπορεί το να αφήνεις το στομάχι σου για αρκετές ώρες να σου φαίνεται ιδανικό για να αδυνατίσεις, όμως, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που καλό είναι να αποφύγεις, προκειμένου να τα καταφέρεις. Για δες…

Διαλειμματική νηστεία: 8 διάσημες γυναίκες που τη δοκίμασαν και είδαν αποτέλεσμα!

Δεν ενυδατώνεσαι σωστά
Το στομάχι άδειο για 16 ώρες συνολικά την ημέρα. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Μην ξεχνάς, όμως, την ενυδάτωση σου. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, όσοι ακολούθησαν τη μέθοδο της διαλειμματικής νηστείας, διαπιστώθηκε ότι έπιναν λιγότερο νερό συνολικά μέσα στην ημέρα συγκριτικά με εκείνους που ακολουθούσαν μία τυπική δίαιτα 5 γευμάτων. Το νερό είναι σύμμαχος σου. Σε γλιτώνει από την αφυδάτωση – που με τη σειρά της δυσχεραίνει τη λειτουργία του οργανισμού -, ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου και εσύ αισθάνεσαι υγιής. Φρόντισε, λοιπόν, να το απολαμβάνεις αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα.

Δεν μοιράζεις τα γεύματα σου
Παρά το ότι γνωρίζεις πως τις επόμενες 8 ώρες μπορείς να φας με την άνεση σου και χωρίς πιέσεις, η λιγούρα της στιγμής σε οδηγεί στο να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού από τα πρώτα λεπτά που το διατροφικό οκτάωρο ξεκινά. Λάθος. Έτσι, ο μεταβολισμός σου μπλοκάρει και υπολειτουργεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετάβαση από την περίοδο της νηστείας στην κανονική διατροφή πρέπει να γίνεται σταδιακά και να κλιμακώνεται όσο η ώρα περνά. 

Υπερβάλλεις στις μερίδες
Το ότι τρως λιγότερες ώρες μέσα στην ημέρα, δεν σημαίνει ότι μπορείς να φας όσο θες. Οι μερίδες σου πρέπει να είναι συγκεκριμένες και σωστά μοιρασμένες, ούτως ώστε να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά και να μην αποκλείσεις καμία ομάδα τροφών. 

Δεν γυμνάζεσαι
Τρως λιγότερο, άρα αδυνατίσεις γρηγορότερα. Όχι απαραίτητα δεδομένα. Δες το αλλιώς! Όταν ακολουθείς διαλειμματική νηστεία, έχεις μπροστά σου μία ιδανική συγκυρία να γυμναστείς τις πρωινές ώρες. Θα πιεις το καφεδάκι σου και θα πάρεις την απαραίτητη ενέργεια, θα φορέσεις τα αθλητικά σου και θα πας για μία δυναμική προπόνηση. Έτσι, και θα βοηθήσεις τις 16 ώρες να περάσουν γρήγορα και θα εξαφανίσεις το επίμονο λίπος, αφού το στομάχι σου θα είναι απολύτως άδειο. 

Αρχίζεις και “κλέβεις” τη διατροφή σου
Στην αρχή, αντέχεις. Στη συνέχεια, ακολουθείς τον ίδιο ρυθμό και η διαλειμματική νηστεία δεν σου φαίνεται βουνό. Αρχίζεις και “κλέβεις” λίγο το ωράριο. Pause. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό λάθος που μπορεί να κάνεις. Και αυτό, γιατί άμα βγεις από το πρόγραμμα, το να επιστρέψεις είναι πολύ δύσκολο.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

 

 

Read More

And More